EV100: juubeliaastal saavad lapsed üle tuhande pilli

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilliprojekti kaudu saadud instrumendid, mis kõlavad Üle-Eestilise Noorte Puhkpilliorkestri kossseisus. Foto: Aron Urb / EV100
Pilliprojekti kaudu saadud instrumendid, mis kõlavad Üle-Eestilise Noorte Puhkpilliorkestri kossseisus. Foto: Aron Urb / EV100 Foto: Foto: Aron Urb / EV100

On selgunud EV100 algatuse "Igal lapsel oma pill" viimase taotlusvooru tulemused. Juubeliaastal toetatakse EV100 ühiskingitusest veel juba senisele lisaks 1031 pilli soetamist 254 õppeasutustele üle Eesti.

2018. aastal oli pillide soetamiseks mõeldud taotlusvoor avatud 1. veebruarist kuni 20. märtsini. Taotlusi esitati 279 asutuselt 1363 pilli soetamiseks. Seekordses voorus toetati 1031 pilli soetamist 254 õppeasutusele üle Eesti.

"Tänavuses taotlusvoorus toetati muusikakoole, orkestreid, lasteaedasid ja paljusid teisi õppeasutusi väga erinevate pillide ostmisel. Näiteks saavad Antsla ja Keila Muusikakool ning Kohila Koolituskeskuses nüüd elektrioreli,“ avaldas projekti juht Allan Tamme.

EV100 algatusega "Igal lapsel oma pill" on kingitud kokku üle 2700 uue muusikainstrumendi enam kui 412 õppeasutusele Eesti eri paigus

Pillivalikuiotsuseid tegi komisjon koosseisus Valdo Rüütelmaa (Eesti Puhkpillimuusika Ühing), Ahto Abner (Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit), Jüri-Ruut Kangur (Eesti Sümfooniaorkestrite Liit), Kadri Leivategija (Eesti Muusikakoolide Liit), Kairi Leivo (Eesti Pärimusmuusika Keskus) , Allan Tamme ("Igal lapsel oma pill" projektijuht).

Pillikingituse saab teha meist igaüks

Hooandja platvormi erilehel pill.hooandja.ee või helistades toetusnumbrile 900 5505 saab aga meist igaüks toetada noorte muusikaharrastust. Praeguseks on vabatahtlike annetajate toetusel kogutud enam kui 26 000 eurot, millega on pilliõppeks tarvilised instrumendid saanud lastele osta koguni 23 asutust. Hetkel saab hoogu anda veel neljale projektile – Narvas, Kosel, Viimsis ja Audrus.

Algatus "Igal lapsel oma pill" on kutsutud ellu kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks. Lähemalt algatusest saab lugeda SIIT.

Loe ka:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles