Juured ehk kuus elulist ja puudutavat lugu

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk dokumentaalfilmi "Juured" helindamisest.
Hetk dokumentaalfilmi "Juured" helindamisest. Foto: Juured / Facebook

4. mail jõuab kinodesse EV100 filmiprogrammi esimene dokumentaalfilm «Juured», mis jutustab kuue autori kaudu isiklikke lugusid elus olulistest murdepunktidest.

Filmi "Juured" produtsendi Ülo Pikkovi sõnul pole nii ausat dokumentaalfilmi Eestis varem tehtud.

"Kogenud naisrežissöörid, kes on varasemalt teinud mitmeid dokumentaal- ja mängufilme, on seekord pööranud kaamera enda suunas, rääkides lugusid armastusest, kaotusest, vananemisest ja lähisuhetest," kirjeldas Pikkov. "Seda vaadates valada pisaraid, saad südamest naerda ja omajagu rännata, sest tegijate lood on jäädvustatud Makedoonias, Tšehhis, Tais ja Eestis," viitas ta.

Lood ja autorid:

  • POEEM ARMASTUSEST / režissöör Nora Särak
  • OODATES IMET / režissöör Aljona Suržikova
  • EMAKIVI / režissöör Kersti Uibo
  • 40 AASTAT HILJEM / režissöör Moonika Siimets
  • EMAGA KLOOSTRIS / režissöör Anna Hints
  • MU LIHA JA VERI / režissöör Heilika Pikkov

Filmi produtsent on Ülo Pikkov, animatsioonide autor on Anu-Laura Tuttelberg ning originaalmuusika kirjutanud Maarja Nuut ja Hendrik Kaljujärv. Filmi tootja on Silmviburlane OÜ. Filmi kohta saab lähemalt lugeda SIIT. 

VAATA KA, mida rääkis dokumentaalfilmist "Juured" kultuurisaade "OP!"

EV100 filmiprogrammi raames valmib ühtekokku viis mängufilmi, täispikk animafilm, telesari "Pank ja kaks dokumentaalfilmi. Neist teine "Tuulte tahutud maa" – jõuab kinodesse sügisel ja on režissöör Joosep Matjuse eepiline loodusdokumentaal Eestimaa metsikust loodusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles