Swedbank kingib Eesti Vabariigi juubeliks 2000 tammega tammiku

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Thomas Wolter / pixabay.com

Juubeliaasta kevadel saab iga Eesti maakond vähemalt ühe EV100 tammepargi. Riigikantselei algatusega "Eesti 100 tamme" liitus Swedbank Eesti, kes rajab koostöös Riigimetsa Majandamise Keskusega Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul Ida-Virumaale Kurtnasse enam kui 2000 istikuga tammiku.

EV100 tammepargid, mis jäävad Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva aastasadadeks meenutama, said alguse 2013. aastal istutatud väikestest tammetõrudest. 

"Tammiku istutamine Ida-Virumaale on Swedbanki kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks, sest  tamm on läbi ajaloo olnud eestlaste jaoks eriline puu – meie tugevuse ja vastupidavuse sümbol. Tammik on midagi, mis jääb läbi aastate kasvama koos meiega – nii nagu me kasvame koos kolleegidena, kasvame koos klientide ja kogukonnaga ning koos oma riigiga,“ iseloomustas kingitust Swedbanki juht Eestis Robert Kitt.

Tammepuude- ja parkide rajamine toimub maikuus, Swedbanki tammik istutatakse 12. mail Kurtnasse. Enamik EV100 tammeparke avatakse 1. juunil 2018, sealhulgas viie hektari suurune riigi esindustammik Tamsalus.

Oma tammepargi istutamisest palume teavitada aadressil tammed@riigikantselei.ee. Täpsem info tammeparkide kohta SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles