Kiievis kasvab nüüd EV100 tammik

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ukraina Eesti Selts

Samal ajal kui Eestis tähistati rahvakalendri järgi künnipäeva, istutasid Ukraina Eesti seltsi liikmed Eesti Vabariigi 100 sünnipäeva auks tammepuid. Tammede ostmiseks saadi raha vabatahtlikelt annetajatelt.

Oma võimaluste piires toetasid tammiku rajamist enam kui 20 inimest, vahendab veebiportaal Kultuuriseltsid

UESi liikmed, Ukrainas tegutsevad Eesti ärimehed, Eesti fännid ja saatkonna inimesed kogunesid  14. aprillil Kiievi kesklinnas Mihhaili väljaku juures. Selle, EV100 tammiku rajamiseks sobiva platsi eraldas seltsile Kiievi linnavalitsus. 20kraadises kevadsoojuses istati puid ja lausuti tammeloits:

Kasva, kasva, puukene,
sirgu, sirgu, tammekene!
Meie mured võta kanda,
oma väge meile anna.
Sirgu iluks Kiievile,
austuseks me Eestimaale!
Kasva, kasva, puukene,
Sirgu, sirgu, tammekene!

Kõik 11 tamme puud said omale nime ja nüüd ehivad Mihhaili väljakut Eesti lipulintidega kaunistatud tammed Peko, Valja, Linda, Alana, Luisa, Uko, Eda-Maie, Meelis, Mila, Slava ja Rudolf.
"UESi laupäevakut uudistasid paljud kiievlased ja Kiievi külalised, sest samal ajal toimusid naabruses asuval Sofia väljakul rahvalikud pidustused seoses lihavõttega ja vägev näitus gigantsetest pühademunadest. Meile ja Eesti riigile sooviti kõike head, suuri kordaminekuid ja õitsengut," rääkis sündmusel osalenud Mare Litnevska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles