Jazzkaare avab Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud "Saja lugu"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost

Baltimaade suurima jazzifestivali avab tänavu Eesti Vabariigi 100. sünnipäevast inspireeritud uudisteos, mis on dokumentaalne portree Eestist läbi tema inimeste. 20. aprillil saab Jazzkaare raames näha kontsertlavastuse "Saja lugu" ainuettekannet.

"Sada on üks maagiline number ja maagiline saab olema ka ainukordne dokumentaalne kontsertetendus, sest läbi muusika ja videopildi tuuakse esile meie inimeste hingemaailm ja olemus," märkis EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.

"Saja lugu" etendub Noblessneri sadamalinnaku laevatehases, kus veel 2. aprillil keevitati ookeanilaeva. Esietendusele oodatakse enam kui 1500 inimest.

Festivali peakorraldaja Anne Ermi sõnul on Eesti Vabariigi juubeliaasta eriline, kuna heliloojate, muusikute ja kõigi inimeste loominguline energia on puhkenud õitsele. "Igaüks teist ja meist tahab rõõmu valmistada Eestile ja tema inimestele, muuta meie elu helgemaks, ilusamaks ja paremaks," kinnitas Erm ning avaldas tänu kõigile kellega on rõõm koos luua ja tööd teha.

"SAJA LUGU" on dokumentaalne portree Eestist läbi tema inimeste. Erki Pärnoja loodud heliteoses ning Jaak Printsi ja Kaupo Kikkase videolavastuses sünnib poeetiline üldistus Eestist siin ja praegu. Live-videoga kontsertlavastuses seisavad publikuga silmitsi sada Eesti inimest.

Erki Pärnoja uudisteost esitavad parimad eesti muusikud eesotsas autoriga: klahvpillidel Joel-Rasmus Remmel, tšellol ja elektroonikal Sander Mölder, kontrabassil Peedu Kass, trummidel ja löökriistadel Kristjan Kallas, vokaalvärve lisavad Anna Põldvee ja Sänni Noormets ning mehist jõudu annab puhkpillirühm – Meelis Vind, Johannes Kiik ja Keio Vutt.

ETV toob ainukordse suurprojekti ka televaatajateni. Kontsertetenduse salvestus ja dokumentaalsaade "Saja lugu" on ETV eetris 1. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles