Eesti metsade kohinad on talletatud EV100 teosesse

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kirjastus Post Factum

​Tartus toimunud Metsanduse Visioonikonverentsil esitleti EV100 raamatusarja kuuendat teost, Toivo Meikari koostatud ülevaadet pealkirjaga «Eesti metsanduse 100 aastat».

Raamat "Eesti metsanduse 100 aastat" koondab metsanduse majanduslikku ning kultuurilist mõõdet ja selle mõju läbi sajandi.

Teost esitledes tõdes EV100 juhtrühma liige Toomas Kiho, et Eesti metsandus on sarnaselt saja-aastasele riigile läbi elanud oma tõusud ja mõõnad. «Nüüd on Toivo Meikar ühe lugupeetavaima metsandusloolasena selle loo oma teoses järgnevate põlvkondade tarbeks talletanud,» viitas Kiho.

«Eestlased nimetavad end metsarahvaks, kuid sageli ei osata seda kuidagi põhjendada,» nentis raamatu autor esitlusel.

Toivo Meikar on metsandusajaloolane, arvukate metsanduslike kirjutiste autor, raamatute koostaja ja toimetaja. Meikari uurimisvaldkonnad on olnud Balti kubermangude ja Eesti metsanduse ajalugu, õppejõuna luges ta Eesti Maaülikoolis Eesti metsanduse ajaloo kursust.

EV100 RAAMATUSARI:

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Kirjastus Post Factum on seni avaldanud kuus teost:

  1. «Eesti riigi 100 aastat», 
  2. «Eesti disaini ja reklaami 100 aastat», 
  3. «Eesti teatri 100 aastat», 
  4. «Eesti raudteede 100 aastat»
  5. «Eesti teaduse 100 aastat. Sajaga tippteaduse kursil»
  6. «Eesti metsanduse 100 aastat». 

Ülevaatesari ilmub aastatel 2018-2019. Täpsemalt saab sarja teoste ja tegijate kohta lugeda SIIT.

EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatute ettetellimine: www.apollo.ee/EV100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles