Norra kroonprints ja –printsess istutavad Eestisse oma tammepuu

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra kuningriigi rahvuslill on kanarbik ning levinuimad puuliigid on harilik kuusk ja sookask.
Norra kuningriigi rahvuslill on kanarbik ning levinuimad puuliigid on harilik kuusk ja sookask. Foto: pixabay.com

Norra kroonprints Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit saabuvad 25. aprillil Eestisse kahepäevasele ametlikule visiidile. Balti ringsõidu raamest toimuvate kohtumiste käigus tähistab kuninglik paar Eesti Vabariigi suurt juubeliaastat ka tamme istutamisega.

Tamme istutamine toimub visiidi esimesel päeval, mil Norra kuninglik paar kohtub Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga. Puuistutamine on osa EV100 juubelialgatusest "Eesti 100 tamme" ning tammepuu jääb tähistama ühtaegu Eesti riigi sajandi täitumist ning Kadrioru pargi 300. aastapäeva.

VAATA KA: "Eesti 100 tamme" lugu fotodena

Norra kuningliku paari Balti ringsõidu eesmärk on külastades tähistada Eesti, Läti ja Leedu 100. sünnipäevi, meie riikide iseseisvust ning riikidevahelisi häid suhteid.

26. aprillil avavad Norra kroonprints ja kroonprintsess Innovation Norway ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldatud Norra-Eesti ärifoorumi, tutvuvad vabaühendustega Telliskivi loomelinnakus ning Tallinna vanalinnaga.

Kroonprints Haakon kohtub ka riigikogu esimehe Eiki Nestoriga ja asetab pärja Vabadussamba jalamile.

Norraga on Eestil, Lätil ja Leedul ulatuslik kahepoolne koostöö Norra toetusprogrammide ja NATO julgeolekupoliitika kaudu. Samuti tegutseb Balti riikides sadu Norra ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles