"Seltsimees laps" ületas maagilise 100 000 piiri

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaataja on tänulik.
Vaataja on tänulik. Foto: Allikas: mängufilmi FB leht

EV100 filmiprogrammi avafilmi, režissöör Moonika Siimetsa esimest täispikk linateost „Seltsimees laps” on tänaseks vaatamas käinud 103 587 inimest. Märtsi lõpus esilinastunud mängufilm on hoidnud vaadatavuse pingereas esikohta kõigil viiel linastusnädalal. 

Sellise publikumenuga on Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud "Seltsimees laps" tõusnud läbi aegade üheks populaarsemaks kodumaiseks filmiks.

Filmi produtsendi Riina Sildose sõnul teeb see uudis kogu meeskonnale mõistagi heameelt. "Ühelt poolt räägib sada tuhat kinokülastust ilmekalt sellest, et Eesti inimene armastab kodumaist kino. Ja teisalt, paremat kingitust kui kodupublikut kõnetav film ei saakski filmitegijad Eesti sajandal sünnipäeval teha," lausus ta.

Mängufilm põhineb armastatud kirjaniku Leelo Tungla autobiograafilistel romaanidel. Filmis mängivad Helena Maria Reisner, Tambet Tuisk, Eva Koldits, Juhan Ulfsak, Liina Vahtrik, Lembit Peterson, Maria Klenskaja, Julia Aug, Maria Avdjuhsko jpt.

Filmi režissöör-stsenarist on Moonika Siimets, operaator on Rein Kotov, E.S.C., kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Kristiina Ago, grimmikunstnik Tiina Leesik, monteerija Tambet Tasuja, helirežissöör Matis Rei ja helilooja Tõnu Kõrvits. Filmi produtsent on Riina Sildos (Amrion OÜ). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles