Nädala ülevaade: kihelkonnavärvid, tammepuud ja juurtega Eesti lood

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära talgupäeva stardipakett, kuhu kuulub muuhulgas EV100 auks koostatud raamat "Eesti kihelkondade värvid".
Teeme Ära talgupäeva stardipakett, kuhu kuulub muuhulgas EV100 auks koostatud raamat "Eesti kihelkondade värvid". Foto: Foto: Aron Urb / EV100

Kas sina tead, kuidas sõnatult Eesti lugu rääkida või millest räägivad juured kinolinal? Põnevaid sõnumeid on alanud nädalal ka EV100 raamatusarja kogujaile ning neile, kes juubelimatkadel osaleda plaanivad. Ent tubaste tegevuste kõrval on aeg nüüd ka maituled süüdata: ees on tammeparkide rajamine ja talgupäev!

ESMASPÄEV, 30. aprill

  • Kell 19 algab Tallinnas, Estonia Talveaias "Siuru õhtu 100". Etendus jutustab Siuru rühmitusest ja nende loomingust, mis ühel või teisel moel kajastas oma riigi ootus ja lootusi tulevikule.   
  • Kell 20.30 toimub Kuusalu vallas Muuksi linnamäel heategevusüritus "Valguse jalajäljed". SA Eesti Puuetega Inimeste Fond korraldatava sündmuse eesmärk on koguda annetusi Tartu Emajõe Kooli toetuseks, et välja anda Eesti esimene pimedate noodiaabits Eesti lauluvaraga – kingitus pimedatele lastel. 
Kunstnik Marko Mäetamm ja tema kunagine kodumaja, mis läheb pärast viimast näitust Mulgi valla käsutusse ning vajub kunstniku arvates ilmselt peagi maa sisse.
Kunstnik Marko Mäetamm ja tema kunagine kodumaja, mis läheb pärast viimast näitust Mulgi valla käsutusse ning vajub kunstniku arvates ilmselt peagi maa sisse. Foto: Marko Saarm

30. aprillil ja 1. mail toimub Karksi-Nuias kunstnik Marko Mäetamme lapsepõlvekodus Voronja galerii näitustesarja "Lätted" 4. üritus. Näitusel on väljas Marko Mäetamme seninägemata tööd varasemast loominguperioodist, samuti näited hilisemast loomingust. 

Maja vastas asuvas garaažis toimub ansambli Marko Mägi Trio (koosseisus Marko Mägi, Kiwa ja Marko Mäetamm) esimene ning viimane Volbriõhtu garaažikontsert. Näitus kuulub EV100 kunstiprogrammi.

TEISIPÄEV, 1. mai

KOLMAPÄEV, 2. mai

NELJAPÄEV, 3.mai

3.-6. maini toimub Viljandis komöödiafilmide festival Wilkom. Eesti Vabariigi 100. juubeli puhul linastub ka Eesti komöödiate eriprogramm, mis näitab Eesti komöödiaid läbi aegade. Kinoseansse saadab elav muusika. 

3.-13. maini toimub Põhja-Saksamaal Greifswaldis festival Nordischer Klang. Seoses Eesti 100. sünnipäevaga on tänavu Põhjamaade ja Läänemere-äärsete riikide kultuuri tutvustamisele pühendunud festivali peakülaliseks Eesti. Festivali avab Politsei- ja Piirivalveorkester koos Liisi Koiksoniga.

REEDE, 4. mai

LAUPÄEV, 5. mai

  • Teeme Ära talgupäev 2018. Tänavune talgupäev on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning kutsub osalejaid värvima kodukanti kihelkonnavärvidesse ja avastama kodukandi maitseid.  
  • EV100 juubelimatk:
  • Kell 12.30 algab Tallinna Hipodroomil traavivõistluste sarja "EV100 Karikas" I etapp. Tallinna Hipodroom kingib Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks juubeliaastat läbiva võistluste sarja, milles osalevad meie kodumaa kiireimad traavlid.
  • Alustab kingitus Hopa 100 Spordipäeva. Hopa TV sõidab perioodil mai kuni september läbi 100 erinevat Eestimaa paika, et pidada personaaltreener Katrin Saare juhendamisel maha tervisliku toitumise loeng ning anda mõnusaid treeninguid.
  • Karula Avatud Noortekeskuse (ANK) alustab EV100 ja enda 10. sünnipäeva tähistamist ettevalmistava talgupäevaga. Talgupäeval korrastatakse koos kogukonnaga noortekeskuse vanu ruume.

PÜHAPÄEV, 6. mai

  • Kell 10 algab Tartus esimene Vägilase jooks, mis on 8 kilomeetri  pikkune lõbus ja atraktiivne takistusjooks Tartu kesklinnas. Jooksusarja kolme etapiga tähistatakse EV100 juubelit eriliste, erinevat värvi medalitega!
  • EV100 juubelimatk:
    • Kell 11 algab kanuumatk Soodla jõel, Kõrvemaa ürgses looduses. Kogunemine Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles