Eesti ja Soome valitsused peavad Tallinnas ajaloolise istungi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Soome peaministrid
Eesti ja Soome peaministrid Foto: AFP / Scanpix

Eesti ja Soome valitsus peavad 7. mail Tallinnas ajaloolise ühisistungi, millega tähistatakse mõlema riigi 100 aasta juubelit. Istungil arutatakse Eesti ja Soome transpordiühendusi, kahe riigi digitaalset ja kultuurialast koostööd ning ühiseid huve Euroopa Liidus.

Ajaloolisest ühisistungist kõneldes märkis peaminister Jüri Ratas, et just ajalugu sai taolise kohtumise ajendiks. 

"Kahte vennasrahvast ühendab tugev ajalooline ja kultuuriline sild, mis kutsub järjest tihedamale koostööle ning kannustab meid üheskoos edasi minema," tõdes Ratas.

"Eesti valitsus ei ole seni ühegi teise riigi valitsusega ühisistungit pidanud ning ühine juubeliistung Soome valitsusega rõhutab meie kahe rahva erilist sidet. Ühisistungil arutame teemasid, mis aitaksid kahel riigil ja rahval omavahelisi sildu veelgi tugevdada ja uusi juurde luua," lausus peaminister.

Transpordiühendustest arutavad valitsusliikmed Tallinna-Helsingi tunneli ning kahe riigi raudteeühenduste küsimusi. Digitaalse koostöö all arutatakse riikidevahelist andmevahetust ja e-teenuste arendamist. Samuti räägitakse ühisistungil koostööst kultuuri ja hariduse vallas, väikeste keelte rollist tänapäeva maailmas ning meie riikide koostööst Euroopa Liidus, eelkõige konkurentsi, keskkonna ja kaubanduse valdkondades.

Eesti riik tähistas oma 100. aastapäeva tänavu 24. veebruaril, Soome riik oma 100. iseseisvusaasta täitumist mullu 6. detsembril.

EESTI JA SOOME VALITSUSE ÜHISISTUNG:

  • algab esmaspäeval, 7. mail kell 14 Riigikogu konverentsikeskuses.
  • Kell 17.15 annavad peaministrid Jüri Ratas ja Juha Sipilä ühise pressikonverentsi Kaubandus-Tööstuskojas. 
  • samal päeval kohtuvad ka Soome ja Eesti ministeeriumite kantslerid. 
  • Peaministrite pressikonverentsi saab vaadata otseülekandena SIIT
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles