Maikuu juubelimatkad kutsuvad seiklema ja looduskaitsealasid avastama

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja valgusparvematk Rummu karjääris
Selline näeb välja valgusparvematk Rummu karjääris Foto: Aron Urb / EV100

Maikuus on EV100 juubelimatkade fookuses seiklusmatkad ja looduskaitsele pühendatud matkad. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul kutsub matkasari avastama erinevaid paiku üle Eesti.

Eesti Matkaliidu president Ingrid Kuligina sõnul oodatakse juubeliaastal kõiki huvilisi Eesti loodust nautima.

"Enamus maikuu matkasid annab võimaluse külastada  seiklusküllaseid radu üle Eesti või teha lähemalt tutvust Eesti looduskaitsealadega," märkis Kuligina. 

EV100 programmijuhi Maarja-Liisa Soe sõnul üllatab EV100 juubelimatkade sari väga mitmekülgsete ja põnevate võimalustega. "Seigelda saab näiteks Rummu karjääris, Poruni jõe ürgorus Ida-Virumaal ja Hiiumaa laidudel," kirjeldas Soe matkavõimalusi. 

Eesti juubelimatkade sari algas aprillis ning aasta jooksul toimuvad erinevad retked, rännakud ja matkad kõikjal üle Eesti. Põnevust pakuvad looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Augustis lisanduvad senistele retkedele veel ka RMK matkad. 

EV100 juubelimatkade sarja korraldavad Eesti Matkaliit, Riigikantselei EV100 korraldustoimkond ja Riigimetsa Majandamise Keskus. Registreerimine ja lisainfo EV100 juubelimatkade kohta leiad SIIT

Valik maikuu matkasid:

  • ​12.05 looduskaitsekuu jalgsimatk "Valgejõe vallatud käänud"
  • 20.05 jalgsimatk Eesti-Vene piiril Poruni jõe kallastel
  • 26.05 maasturi- ja jalgsimatk Aidu karjääris
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles