Emadepäev algab üle-Eestilise kärumatkaga

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

​Emadepäeval, 13. mail toimub Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul esimest korda üle-Eestiline kärumatk, kuhu oodatakse emadepäeva tähistama peresid koos lastega. Matkata saab Kuressaares, Narvas, Pärnus, Rakveres, Tallinnas ja Viljandis.

"Kuna emadepäev on ennekõike perega koosolemise aeg, kutusme kõiki emasid tänavu Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul matkama. Ning tulge kindlasti koos lastega – olgu nad kärudes, kandelinades või omal jalal," tegi EV100 korraldustoimkonna suursündmuste juht Margus Kasterpalu ettepaneku. 

Esimene üle-Eestiline kärumatk toimub samaaegselt kuues linnas: Kuressaares, Narvas, Pärnus, Rakveres, Tallinnas ja Viljandis.

"Matkarajad on lihtsalt läbitavad nii lastele, nende vanematele kui ka vanavanematele,“ kinnitas Kasterpalu. Ta jätkas: "Kui mõnes Eesti paigas on veel soovi korraldada emadepäeva puhul kärumatk, siis programm on avatud." Ühtlasi avaldas Kasterpalu tänu kõigile neile rahvaspordiürituste korraldajatele ja kohalikele omavalitsustele, kes juba oma kärumatkadest laimealt märku on andnud. 

13. mail toimuv üle-Eestiline EV100 emadepäeva kärumatk kuulub EV100 juubelimatkade programmi ning see on linnade ja suuremate rahvaspordisündmuste korraldajate ühiskingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Kokku on EV100 juubelimatkade programmis üle 150 matka kogu Eestis.

Üle-Eestilist EV100 emadepäeva kärumatka korraldavad MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi, Rakvere linn, SA Narva linna arendus, MTÜ Spordiklubi Raudmees, Saaremaa Spordkikool, Viljandi Rattaklubi koostöös Viljandi Spordikooli ja järvejooksu korraldaja Mati Jürissoniga. 

Matkade marsruudid leiab SIIT.  

Emadepäeva Eesti Vabariigi juubeliaastal:

  • 13. mail kell 10.30-12.00 toimuvad EV100 emadepäeva kärumatkad Kuressaares, Narvas, Pärnus, Rakveres, Tallinnas ja Viljandis.  
  • 13. mail kell 12 algab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul emadepäeva pidulik kontsertaktus, mis toimub esmakordselt Tallinnas Vabaduse väljakul. Sündmusest teeb otseülekande ETV
  • Aktusel esineb kõnega Eesti Vabariigi president, Eesti Naisliit annab üle Aasta ema 2018 tiitli.
  • Kontserdil astuvad koos armastatud Eesti artistidega üles Eesti Meestelaulu Seltsi üle-Eestiline poistekoor "Kalev", Rahvusooper Estonia poistekoori meeskvintett, Tallinna Ülikooli meeskoor, üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester, Tallinna Ülikooli Meeskoor ning Eesti Raadio laulustuudio koorid. Kontserdi korraldab Eesti Meestelaulu Selts.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles