Artistid kingivad EV100 emadepäevaks uued lastelaulud

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul toimub emadepäeva pidulik aktus-kontsert esmakordselt Tallinna Vabaduse väljakul. 13. mai südapäeval algava kahetunnise kontserdi korraldab Eesti Meestelaulu Selts ning esmakordselt kõlavad ka mitu uhiuut lastelaulu.

Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimehe Hirvo Surva sõnul üllatavad armastatud artistid emasid, tulevasi lauljaid ja kontserdipublikut uute lauludega, mis jäävad meenutama tavalisest erilisemat EV100 emadepäeva.

"Emadepäeval kõlavad tuliuued lastelaulud näiteks Lenna Kuurmaa, Ott Leplandi, Jaan Pehki, Eeva Talsi, Liisi Koiksoni ja Jalmar Vabarna sulest ning esituses," loetles Surva autorite-esitajte nimesid. Uhiuued lastelaulud kõlavad Eesti Raadio lastelalulustuudio laste esituses ning laulmas on ka autorid ise.

Kontserdil astuvad armastatud Eesti artistidega üles ka korraldajad ise ehk Eesti Meestelaulu Seltsi üle-Eestiline poistekoor "Kalev", Rahvusooper Estonia poistekoori meeskvintett, Tallinna Ülikooli meeskoor, Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ning Eesti Raadio laulustuudio koorid.

Juubeliaasta puhul on traditsiooniline aktus-kontsert toodud Estonia  kontserdisaalist välja Vabaduse väljakule ja seega avatud kõigile. Kontserdil esineb kõnega Eesti Vabariigi president, Eesti Naisliit annab üle Aasta ema 2018 tiitli. Emadepäeva kontserti saab nautida ka tavapäraselt ETV vahendusel.

ETV elamussaadete juhi Karmel Killandi sõnul juhatavad otseülekande EV100 emadepäeva kontserdist sisse emadele pühendatud "Prillitoos", "Hommik Anuga" ja "Lotte lood". "Ning seejärel, veidi enne 13. mai keskpäeva algabki otseülekanne Vabaduse väljakult," viitas Killandi.

"Emadel on oluline koht meie südametes ja ühiskonnas ning koos Eesti Meestelaulu Seltsiga kingime rõõmuga emadele ühe erilise päeva," kinnitas EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

Kuid tegevust jagub neilegi, kel sel päeval hoovis matkamise soov.  Sest kuues Eesti linnas saab kaasa lüüa vahvates peredele mõeldud EV100 emadepäeva kärumatkadel."

EV100 emadepäeva kärumatk

13. mail kell 10.30-12.00 toimuvad EV100 emadepäeva kärumatkad Kuressaares, Narvas, Pärnus, Rakveres, Tallinnas ja Viljandis. Osalema on oodatud pered koos lastega, olgu nad kärudes, kandelinades või omal jalal. Lähemalt loe kärumatkade kohta SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles