ERMi Pärimuste pargis hakkab kasvama EV100 tammik

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: ERM : TARTU, EESTI, 06OCT16 - 
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone.
ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES
TRT03: ERM : TARTU, EESTI, 06OCT16 - Eesti Rahva Muuseumi uus hoone. ma/Foto MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Euroopa päeval, 9. mail, saavad Eesti Rahva Muuseumi Pärimuste pargis mulda "Eesti 100 tamme" istikud. Tartumaa noored: ühtekokku 23 lasteaeda ja kooli ning Erasmus Student Network tudengid istutavad maha oma puud. Pärimuste parki on varem istutatud  juba presidendi tamm ning Tartu maakonna linnade ja valdade tammed. 

EV100 tammeparkide istutamishooaeg on täies hoos.

ERMi direktori Alar Karise sõnul ilutseb ERMi Pärimuste pargis juba üle saja tammepuu, mille on sinna istutanud Tartu linnad ja vallad ning ka Eesti Vabariigi president. «On suur rõõm, et juubeliaastal jätavad EV100 tammikusse oma jälje ka Tartumaa noored,» rõhutas Karis. 

Tartu Noorte tammiku rajamine algab 9. mail kell 10. Tammiku istutamist  juhendavad Tartu abilinnapea Madis Lepajõe ja ERMi direktor Alar Karis. 

Pärast tammiku istutamist, kell 11 algab ERMi konverentsisaalis Tartu ja Lõuna-Eesti visioonipäev «Tulevikku põgenemise tuba», mis on oluline verstapost Tartu kandideerimisel 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks. 

EV100 «Eesti 100 tamme» projekti juht Mari Valgepea sõnul toimub just nüüd – juubeliaasta kevadel – suurem tammepuude- ja parkide istutamine. Enamik EV100 tammeparke avatakse 1. juunil 2018. Teisethulgas avatakse sel päeval pidulikult ka Eesti suurim, viie hektari suurune riigi esindustammik Tamsalus. 

Oma tammepargi istutamisest palume teavitada aadressil tammed@riigikantselei.ee. Täpsem info tammeparkide kohta: www.EV100.ee/tammed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles