Emadepäev tõi kingiks aktus-kontserdi ja kärumatkad

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100 emadepäev tõi Vabaduse väljakule armastatud artistid koos oma laste ja endi loodud lastelauludega.
EV100 emadepäev tõi Vabaduse väljakule armastatud artistid koos oma laste ja endi loodud lastelauludega. Foto: Aron Urb / EV100

Vabaduse väljakul toimunud ainukordsel EV100 emadepäeva aktus-kontserdil esitasid armastatud artistid omaloodud uudisloomingut, kõnega esines president Kersti Kaljulaid ning Eesti juubeliaastal pärjati Aasta ema tiitliga Signe Falkenberg. Meeleoluka pühapäeva juhatas sisse üle-Eestiline EV100 emadepäeva kärumatk.

Galeriid Vabaduse väljakul toimunud kontserdist vaata SIIT.

EV100 emadepäeva kärumatkad toimusid Kuressaares, Narvas, Pärnus, Rakveres, Tallinnas ja Viljandis. Lapsed tulid matkale nii kärudes, kandelinades kui ka oma jalal astudes.

Galeriid kärumatkast näed SIIT

"Parim kingitus emadele on suur kalli ja koosveedetud aeg," sõnas Riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

"Emadepäeva tähistamisele pannakse tore algus üle-Eestilisel EV100 emadepäeva kärumatkaga. Keskpäeval algab Vabaduse väljakul EV100 emadepäeva kontsert, kaasa lauda ja tantsida saab nii Tallinna keskplatsil kui ka kodudes üle Eesti," lisas Kasterpalu.

Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimehe Hirvo Surva sõnul on emadepäev traditsiooniliselt täis muusikat. „Lisaks juba armastatud lastelauludele kõlavad kontserdil emadele pühendatud uudislooming Lenna Kuurmaalt, Ott Leplandilt, Jaan Pehkilt, Eeva Talsilt, Liisi Koiksonilt, Jalmar Vabarnalt ja teisteltki,“ lisas Surva.

Kontserdil esinesid armastatud Eesti artistidega koos ka Eesti Meestelaulu Seltsi üle-eestiline poistekoor "Kalev", Rahvusooper Estonia poistekoori meeskvintett, Tallinna Ülikooli meeskoor, Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ning Eesti Raadio laulustuudio koorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles