Tallinna päevale paneb punkti suurejooneline galakontsert

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti vokaalansambel FRAMEST
Läti vokaalansambel FRAMEST Foto: Promofoto

15. mail tähistatakse Tallinna linna päeva ning Eesti Vabariigi juubeliaastale kohaselt lõpetab pidustused suurejooneline galakontsert Alexela Kontserdimajas. Kontserdil «Sajand muusikas» esinevad muusikud Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest.

Tallinna Kultuuriameti juhataja Aini Härmi sõnul tekkis kontserdi idee tänu headele suhetele Riia ja Vilniuse linnaga ning soovist näidata Tallinna publikule parimaid naaberriikide muusikuid.

«Eelmisel aastal toimus Riia linna päeval kontsert, kus esinesid Tallinna kingitusena Läti Raadio Bigbändi saatel ka Maarja-Liis Ilus ja Ott Lepland. Nii bigbändi kui ka solistide jaoks oli tegemist väga positiivse koostööprojektiga, seega otsustasime kaasata veel teisigi muusikuid, kava täiendada ning tuua kontsert Eestisse,» märkis Härm.

Eesti muusikutest astuvad lisaks Maarjale ja Otile lavale helilooja ja jazzpianist Kirke Karja, bassimängija Peedu Kass, Soomet esindab löökpillimängija Petteri Hasa. Läti muusikutest esinevad koos Läti Raadio Bigbändiga jazzvokalist Kristīne Prauliņa ja vokaalansambel FRAMEST. Leedust tulevad pianist ja helilooja Dainius Pulauskas ning jazztrompetist Valerijus Ramoška

Rahvusvahelise muusikute seltskonna esituses kõlavad Raimond Valgre, Kustas Kikerpuu, Raimonds Paulsi, Stevie Wonderi ja teiste heliloojate unustamatud laulud.

Piletid on müügil Piletilevis. Ürituse teave on üleval ka Facebookis. Kontserti korraldab Tallinna Kultuuriamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles