«Juubelikevad 2018» toob vaatajani viimase aasta parimad kunstiteosed

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teos sarjast "I & I", Tarrvi Laamann, 65x145cm. Hind: 1700€
Teos sarjast "I & I", Tarrvi Laamann, 65x145cm. Hind: 1700€ Foto: Allikas: noar.eu

18. Eesti Kunstnike Liidu aastanäitus «Juubelikevad 2018» toob 19. maist publikuni enam kui 100 kunstniku loomingu. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud näitus pakub külastajatele esmakordselt võimaluse kõiki teoseid ka omandada.

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja Eesti Kunstnike Liidu 75. juubeliaastale pühendatud Eesti Kunstnike Liidu XVIII suur aastanäitus «Juubelikevad 2018» toob publikuni 106 valitud kunstniku 2017. ja 2018. aastal valminud maalid, graafika, skulptuurid, installatsioonid ning foto- ja digitaalprindi tööd. Teiste hulgas saab näha August Künnapu, Maarit Murka, Tiit Pääsukese ja Rait Präätsi uusi teoseid ning valikut verinoorte EKA maalimagistrite töödest, mida on juhendanud Kristi Kongi ja Merike Estna.

Tallinna Kunstihoone juhi Taaniel Raudsepa sõnul oli konkurents sel aastal pretsedenditult tihe ning žürii tegi valiku lausa 230 kunstniku hulgast.

«Näitus on eriline mitmes mõttes – esiteks on väljapanek kunstnikukeskne ning laseb igal tööl iseseisvalt särada,» kirjeldas Raudsepp näituse ülesehitust Ta märkis, et esmakordselt esitati kevadnäituse töid niiöelda messiformaadis.

Raudsepp on veendunud, et kunsti nautimine muudab meie elu olemuslikult rikkalikumaks ja õnnelikumaks.

«Seepärast soovime omalt poolt kaasa aidata kunsti omandamisele ja seeläbi ka kunstnike toetamisele. Ekspositsiooni teades võin kinnitada, et tuleb põnev näitus, tulge vaatama, tehke oma elu kaunimaks ning viige koju kunstiteos,» viitab Radsepp näitusmüügile.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul valib kevadnäituse publik esmakordselt oma lemmiktöö. 5000 euro suuruse publikupreemia ühele autorile on välja pannud Eesti kunstikollektsionäärid ja -toetajad Riivo Anton, Aivar Berzin, Jaan Manitski, Tiit Pruuli ja Rain Tamm. Oma lemmiku poolt saab hääle anda alates 18. maist Kunstihoones ning kaasaegse kunsti NOAR.EU veebikeskkonnas .

18. kevadnäitus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja Eesti Kunstnike Liidu 75. juubeliaastale. EKL juubeliaasta näitus «Juubelikevad 2018» Tallinna Kunstihoones, Kunstihoone galeriis ja Tallinna Linnagaleriis on avatud 19. maist kuni 17. juunini k.a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles