Tallinna õpilased kingivad Eestile ühislaulmise "Meie siin"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaste ühislaulmine "Meie siin"
Õpilaste ühislaulmine "Meie siin" Foto: ev100.ee

15. mail tähistatakse Tallinna päeva ja kell 14 koguneb Vabaduse väljakule ligi 3000 pealinna õpilast, kus toimub suur ühislaulmine "Meie siin", mis on Tallinna õpilaste kingitus Eestile 100. sünnipäevaks.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on laul ja laulmine olnud Eesti rahvale ammusest ajast oluline.

"Nii on laul kokku toonud ja ühendanud rahvast rasketel kui ka helgetel aegadel, ühendades erinevaid põlvkondi ning kandes justkui katkematu viisina edasi pikaajalist traditsiooni,“ märkis Belobrovtsev.

Ka Tallinna päeval toimuv üheskoos lauldud kingitus-kontsert on jätkuks noorte tantsijate isetekkelisele tantsupeole möödunud aasta suvel. Tallinna päeval annavad tantsijad teatepulga üle lauljatele, et üheskoos "laulda Eesti ilusaks". 

Laulud aitasid välja valida Tallinna Nõmme Muusikakooli direktor Indrek Vijard ja Tallinna 21. Kooli õpetaja Lydia Rahula.

Kavas on viis suurt laulu:

  • Rasmus Puuri "Meie" (dirigent Rasmus Puur),
  • Boris Kõrveri "Tallinn, mu Tallinn" (dirigent Riivo Jõgi),
  • Uno Naissoo "Mu kodu" (dirigent Janne Fridolin),
  • Arne Oidi "Unustuse jõel" (dirigent Lydia Rahula)
  • Alo Matiiseni "Isamaa ilu hoieldes" (dirigent Indrek Vijard). Eeslauljatena on ühislauljatele abiks valikkoorid ning solistid Uku Suviste, Kalle Sepp, Jennifer Marisse Cohen ja Cecilia Mägi.

Lauljaid saadavad Nõmme Muusikakooli orkester Riivo Jõgi juhendamisel ja Tomi Rahula bänd.

Videokildu kontserdi peaproovist vaata SIIT:

Ühislaulmise korraldas koostöös linna õppuritega Tallinna Haridusamet ning noored on kontserdi korraldamise ja organiseerimisega seotud olnud algusest peale. Kingituskontserti juhivad Antero Noor ja Jennifer Marisse Cohen Tallinna 32. Keskkoolist.

Videopöördumisevõtsid üles ja panid kokku Tallinna Ühisgümnaasiumi meediaklassi õpilased Freddie Turulinn, Peeter Alver, Ädu Igris Schumann, Katariina Kesküla ja Silvia Torn. Ürituse käepaela kujundused pakkusid välja Tallinna Kunstigümnaasiumi 10. ja 11. klassi õpilased, kasutusele võeti Lee Ann Plaaseri ja Margus Mikk Rebbase töö.

Sündmuse Facebook’ilehega toimetavad Pirita Majandusgümnaasiumi õpilased kooli direktori Toomas Pikhofi juhendamisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles