Juubelikevadel saab Eesti üle 20 uue tammiku

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harilik tamm presidendi kantselei roosiaias.
Harilik tamm presidendi kantselei roosiaias. Foto: GEORG K6RRE / PM/SCANPIX BALTICS

Mai- ja juunikuus istutatakse tuhandeid laste ja noorte kasvatatud tammeistikuid üle Eesti rajatavatesse EV100 tammikutesse. Kokku rajatakse Riigikantselei kingitusega «Eesti 100 tamme» enam kui 20 tammikut.

Üle-Eestiline EV100 tammeparkide rajamine on hoo sisse saanud ning oma juubelitammiku saab iga Eesti maakond.

Lehekuu keskpaigas toimuvad istutustalgud Jõgevamaal Mustvee vallas, Raplamaal Märjamaa vallas, Järvamaal Paides, Harjumaal Keilas ning Valgamaal Sangastes. 

Juubelikevade istutushooaeg algas 1. mail Sindi linnas asuva Ojakalda pargi rajamisega, kus pandi mulda 100 tammeistikut. Igas maakonnas on algatusega «Eesti 100 tamme» liitunud vähemalt üks kohalik omavalitsus, kokku istutatakse kohaliku omavalitsuse ja laste koostööna 21 juubelitammikut. Tammepuid ja tammikuid on oodatud istutama kõik eraisikud ja organisatsioonid nii Eestis kui ka välismaal.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul saab oma EV100 tamme või tammiku istutamisega teha jäädava ning sümboolse kingituse.

Algatusega on liitunud palju eraisikuid, peresid, kohalikke kogukondi, organisatsioone ja ettevõtteid. Möödunud nädalavahetusel rajas Swedbank Eesti 2400 puuga tammepargi Ida-Virumaale Kurtnasse, juubelitammikuid on rajatud juba ka Rootsi ja Hollandisse.

Oma pargi või tammepuu istutamisest palume teada anda aadressile tammed@riigikantselei.ee. Täpsema info EV100 tammeparkide kohta leiad SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles