Saaremaa saab Eesti juubelile väärilise matkaraja

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VORMISTAMISE ASI: Matkajuht Triin Reitalu (keskel) ütleb, et Saaremaal on mitmed kohad kui matkamiseks loodud. Vaja vaid ära märgistada. Reitalut kuulavad teiste seas Kadri Paomees (paremal) ja Astrid Jõeäär (vasakul).
VORMISTAMISE ASI: Matkajuht Triin Reitalu (keskel) ütleb, et Saaremaal on mitmed kohad kui matkamiseks loodud. Vaja vaid ära märgistada. Reitalut kuulavad teiste seas Kadri Paomees (paremal) ja Astrid Jõeäär (vasakul). Foto: Raul Vinni, Käthe Pihlak / Saarte Hääl

Matkaklubi Tõll ja Piret märgib Eesti juubeliaasta auks maha seni pikima Saaremaa matkaraja, mille läbimiseks jala kuluks ligi neli päeva ja rattal siis ehk poole vähem. Saarte Hääle sõnul saab sajakilomeetrisel rajal matkata juba augustis.

Koos Kristi Hintsi ja Käthe Pihlakuga raja tegemist vedanud Triin Reitalu sõnul tuleb Saaremaa loodeosas paiknev rada südamekujuline. Seda kuju rõhutati ka projektis kui austusavaldust Eestile. Südame «paunad» on Tagamõisa ja Ninase poolsaarel ning teravik Viki kandis.

«Eesmärk on pakkuda välja üks võimalik ca 100-kilomeetrine marsruut olemasolevaid teid pidi, koostada matkajale marsruudi kohta kaart ning anda infot võimalike ööbimiskohtade ja vaatamisväärsuste kohta,» selgitas Reitalu, kelle sõnul on poolsaared ise juba atraktiivsed ja matkamiseks loodud. Lähemalt loe Saarte Hääle veebilehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles