Kümnendad Kalamaja päevad tähistavad vabariigi juubelit

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalamaja päevad / Facebook

Sel nädalavahetusel täitub Kalamaja asum hea meeleoluga, kui toimub kümnes Kalamaja päevade festival. Eriliseks muudab selle aasta asumifestivali Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamine.

Kalamaja avatakse taas jalakäijatele ning tänavad saavad kaetud hea muusika ja mõnusa seltskonnaga. Huvilisi ja külalisi ootavad ka sel aastal suur tänavalaat, töötoad, pinksiturniirid, hoovikohvikud, järelpidu ning põnevad etteasted. Traditsioonide kohaselt toimub laupäeval, 19. mai õhtul, kell 19 pika lauaga pidulik õhtusöök.

Vana-Kalamaja väljakul toimub laupäeval traditsiooniline tänavalaat koos muusikalise programmiga, Kalamaja põhikooli õuealal aga põneva programmiga spordihoov ning õhtu lõpetab Volta kvartalis Kalamaja päevade ametlik järelpidu.

Pühapäeval ootavad kõiki ligi sadakond hoovikohvikut üle terve Kalamaja.

Kalamaja päevade peakorraldaja Raido Jaan Rei sõnul on rõõm tõdeda, et Eesti Vabariigi suurel sünnipäeval peavad Kalamaja päevad oma väikest, ent suure tähtsusega kümnendat sünnipäeva.

«Kõik muuseumid, raamatukogud ja asutused Kalamajas on pidustusteks valmis ning on ette valmistanud juba oma programmi, sünnipäevapidustused leiavad aset üle terve asumi,» selgitas Rei.

EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul on Eesti Vabariigi 100. sünnipäev meie kõigi pidu. «Sellel puhul kutsub «EV100 igas külas» algatus igat kogukonda valima endale sobivat hetke, mil tähistada Eesti juubeliaastat. Kalamaja kogukond on ühendanud kaks olulist sündmust, EV100 ja Kalamaja päevade kümnenda juubeli. Suurim rõõm on näha, et Kalamaja elanikud avavad oma kodukandi ja ootavad kõiki külla,» märkis Rohumaa.

19. mail avatakse kohvik TOPS seinal «EV100 igas külas» aastapäevaplaat ning kohapeal saab tutvuda äsja trükikojast saabunud EV100 sünnipäevaks valminud kogukonnaraamatuga «Õhus on Kalamaja».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles