Algab EV100 kunstiprogrammi suurprojekt "Kunstnikud kogudes"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus on töö / Отдых – это работа / Vacation is work.
Puhkus on töö / Отдых – это работа / Vacation is work. Foto: Facebook

Täna, 19. mail saab avalöögi EV100 kunstiprogrammi suurprojekt "Kunstnikud kogudes". Näitustesarja esimene näitus avatakse Narva-Jõesuu Koduloomuuseumis, kus arhitekt Aet Ader ja dramaturg Laur Kaunissaare esitlevad koostöös fotograaf Diana Tamanega loodud väljapanekut "Puhkus on töö".

"Spetsiaalselt juubeliaastaks ellu kutsutud EV100 kunstiprogrammi suurprojekt viib kokku kümme kunstnikku kümne muuseumiga üle Eesti, et tõmmata suuremat tähelepanu meie kultuuripärandile," sõnas EV100 kunstiprogrammi koordinaator Kadi Kesküla.

"Näitustesari saab alguse Narva-Jõesuust, kus Aet Ader ja Laur Kaunissaare taasavastasid residentuuri käigus Koduloomuuseumi püsiekspositsiooni ja Narva-Jõesuu kultuurilugu, millest näitus "Puhkus on töö“ ongi inspireeritud," märkis Kesküla.

EV100 kunstiprogrammi näitustesarja "Kunstnikud kogudes" esimese näituse raames loovad Aet Ader ja Laur Kaunissaare Narva-Jõesuu Koduloomuuseumisse ekspositsiooni legendaarse puhkusepaiga olevikust.

"Ader ja Kaunissaare on koostöös fotokunstnik Diana Tamanega loonud näituse tänastest Narva-Jõesuu spaadest – Noorus, Meresuu ja Narva-Jõesuu Sanatoorium. Koduloomuuseumi kahel verandal, mis tavaliselt külastajale sellisel kujul avatud ei ole, on eksponeeritud fotoseeria, objektid ja tunnuslikud helid kaasaegsest puhkusekultuurist," selgitas projektijuht Maarin Ektermann.

Näitus Narva-Jõesuu Koduloomuuseumis jääb avatuks 24. augustini 2018.

Projekt "Kunstnikud kogudes"
"Kunstnikud kogudes" on 2018. aasta vältel toimuv EV100 kunstiprogrammi projekt, kus kümme kaasaegset kunsti viljelevat loovisikut töötavad kümnes erinevas Eesti muuseumis. Olles viibinud muuseumis residentuuris, sünnib selle tulemusel dialoog muuseumi, selle kogude, püsiekspositsiooni, inimeste ja kohaga, mis avatakse publikule ajutise näituse ning sündmuste kaudu. Loe lähemalt SIIT

EV100 näituse „Puhkus on töö“ avamine ja Muuseumiöö tuur
Avamine on korraldatud koostöös Eesti Arhitektuurimuuseumi ekskursioonide sarjaga “Avatud majad”, mis viib huvilised põnevatesse hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse. Seekord keskendub ekskursioon muinsuskaitsja ja Narva-Jõesuu arhitektuuri parima asjatundja Madis Tuuderi juhtimisel sealsele kuurortarhitektuurile. 

"Puhkus on töö" avamise päevakava:

  • 14.00–16.00 "Avatud majade" ekskursioon Madis Tuuderiga
  • 17.00 näituse "Puhkus on töö" avamine Narva-Jõesuu Koduloomuuseumis
  • 19.00 Muuseumiöö – eesti- ja venekeelne ringkäik näitusel kunstnike juhatamisel
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles