Kalamaja vastsel raamatul on täna suurpäev!

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment äsjailmunud raamatu kaanekujundusest.
Fragment äsjailmunud raamatu kaanekujundusest. Foto: Allikas: Rahva Raamat

Eesti Vabariigi juubelikingitusena valminud kogukonnaraamatu "Õhus on Kalamaja" ametlik esitlus algab 24. mail kell 18 Viru Keskuse raamatupoes. Esitlusel jagavad oma koduasumist muljeid teiste hulgas Ivo Uukkivi, Olavi Ruitlane, Loore Martma jt.

Esitlust juhivad samuti Kalamaja elanikud Henrik Roonemaa ning Bianka Soe. Raamatu kujundas Moonika Maidre, fotod tegi Annika Metsla ning illustreeris Triin Valvas.

Raamatu "Õhus on Kalamaja“ koostaja ja idee autori Bianka Soe sõnul on  asumiraamatus 60 lugu ning kõik lood on asukad või Kalamajaga lähedalt seotud isikud ise kirjutanud. Oma panuse kingitusena sündinud teose valmimisele andsid ka enam kui 40 kaasautorit ning rohkelt abilisi. Ühtekokku tegi 100-aastasele Eestile väärilise kingituse 100 inimest ning kaante vahele sai viimase kümnendi jooksul plahvatuslikult arenenud Kalamaja üha värvikamaks muutuva asumi lugu.

Äsja toimunud Kalamaja päevadel ilmavalgust näinud teose eessõnas mainib autor: "Kalamaja on täis kogemusi, mis võivad üksteisest erineda nagu öö ja päev. Raamatus leidub portree- ja arvamuslugusid, Kalamaja ajalugu tutvustavaid tekste ja kohalike elanike mälestusi, intervjuusid, luuletusi ja mõtteteri. Kõikide nende lugude kaudu koorub välja pilt ühest kunagisest puitmajadega töölisasumist, mis lühikese aja jooksul muutus linna kõige moodsamaks piirkonnaks, loovmajanduse keskuseks ja toidunautlejate meelispaigaks."

Kogukonnaraamatu väljaandmist toetasid lisaks hooandjatele ka Eesti Kultuurkapital, Põhja-Tallinna Valitsus, Kohaliku Omavalitsuse Programm, EV100 programm ja KÜSK (Kodaniku Ühiskonna Sihtkapital). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles