Okase majamuuseumis näeb EV100 kunstiprogrammi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ev100.ee

Juuni alguses suvehooaja avanud Evald Okase majamuusemis näeb Eesti Vabariigi juubeliaastal ka EV100 kunstiprogrammi. Haapsalus on seekord eksponeeritud rahvusvaheline klaasikunst. 

Klaasikunstnik Kati Kerstna kureeritud näitust "Teine vaatenurk" saab näha muuseumi pööningusaalis. Tegemist on rahvusvahelise klaasikunstiga ninge kspositsioon kuulub EV100 kunstiprogrammi "100 kunstimaastikku".

Näitusel esitletud vaatenurgad põhinevad erinevatel teemadel. Näiteks nostalgilised tagasivaated noorusaja eredamatele hetkedele või ka kaugemasse ning veel kaugemasse aega. Avalikustatud on kriipimajäänud igatsused nii intiimsete mälestuste kui ka poeetilisemalt lendamise ja vabaduse järele. Muretsetakse keskkonna pärast nii üldiselt kui ka konkreetselt. Kuid otse ja ausalt öeldes: antakse ka lihtsalt jalaga klaasi esteetikale.

​Lühidalt öeldes on näituse eesmärk tutvustada tänapäevase klaasikunsti kaasaegsemat poolt ja pakkuda mõtlemisainet sallivuse ning erinevate vaatenurkade mõistmise, nende võimalikkuse ja vajalikkuse teemadel. Näitust saab külastada 9. septembrini

Haapsalus tegutsev kunstnik Evald Okase majamuusem pakub suvehoojal hakatuseks ühtekokku kolme näitust. Muuseumi teise korruse näitusesaalides on väljapanek Evald Okase loomingust (maalid, joonistused, graafika) ja Mai Levini kureeritud näitus "Linn ja maa" Evald Okase loomingus. Esimese korruse galeriis on avatud Silja Saarepuu ja Villu Plingi ühisnäitus "Maal".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles