Poola sõjaväeorkster tervitab 100-aastast Eestit

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ev100.ee

Reedel algava rahvusvahelise Tallinna Lillefestivali avatseremoonial teeb muusikalise tervituse Poola sõjaväeorkester. Pidulik kontsert on Poole suursaatkonna kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. 

Kindral Józef WYBICKI nimeline Poola sõjaväe Wojsko Polskie esindusorkestri kontsert toimub  Tornide väljaku laval. Esitusele tulevad 20. sajandi Poola sõjalaulud, muusikat kultusfilmidest ja teosed mida esitleti ametlike visiitidel vahemikus 1918.-1936.

X rahvusvahelise Tallinna Lillefestivali avatseremoonia algab kell 16.15 ning kontsert on tasuta. Kontsert on istekohtadega, kuid arvestama peab, et istekohtade arv on piiratud.

Kell 17.10 kuulutatakse rahvusvahelise Tallinna Lillefestivali raames avatuks traditsioonilselt ka kõik 30 fantastilist teemaaeda. Eesti juubeliaasta aiad on seekord kujundatud teemal «Õnnesoov lillede keeles» ja «Ajaloo peegeldus aias».

Teemaaedasid on Tallinna Tornide väljaku parki käesoleval aastal tulnud rajama kümme võistkonda välisriikidest ja 17 võistkonda kodumaalt.

Avatseremooniale järgneb taas kontsert, lavale astub ansambel Jäääär. Ansambli liikmete sõnul on eeskava ühtmoodi väärikas kingitus tervelt neljale (!) juubilarile: Eesti Vabariik 100, Kadriorg 300, Lillefestival 10 ja Poola Vabariik 100.

X rahvusvaheline Tallinna Lillefestival kestab 24. augustini. Lõputseremoonial premeeritakse parimaid aednikke kõige innovaatilisemaid ja kaunimaid teemaaedu. Muusikalise etteaste teeb  alati muhe Orelipoiss.

Festival ootab läbi suve kõiki linlasi ja linnakülalisi nautima kümnendat Tallinna Lillefestivali Tornide väljaku pargis ja kutsub külastama festivali ala korduvalt läbi suve, et jälgida teemaaedade eluringi sünnist hääbumiseni. 

Loe lähemalt: Lillefestivali ja Kadrioru Pargi sündmuste kohta pargi kodulehelt ja Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles