Motoässad toovad Eestisse medalilaadungi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Dakari-mees Toomas Triisa on sel nädalavahetusel stardis
Eesti Dakari-mees Toomas Triisa on sel nädalavahetusel stardis Foto: Karola Koopuu/Redmoto

1.-3. juunil sõidetakse esmakordselt Eestis ja Baltikumis rahvusvaheline enduro suurvõistlus, Tallinna GP nime kandev enduro maailmameistrivõistluste etapp. Maxxis FIM enduro MMi kavas on 2018. aastal kaheksa etappi ning Tallinnas ja Harjumaal sõidetav Tallinna GP neist neljas.

«Kindlasti on hea meel, et tulemas on kõik klassikalise enduro maailma parimad sõitjad, mitmekordsed maailmameistrid ja medalistid. Teeme ka selle aasta osalejate rekordi. Kindlasti on palju külalisi tulemas ka päris kaugelt,» rääkis Kuku raadio saatele «Piloot» korraldaja Veiko Biene.

Junior klassis teeb MM-sarja kaasa Priit Biene ning Aigar Leok, kes mõned aastad tagasi suurest spordist lahkus, teeb just sellel võistlusel ühekordse tagasituleku. 2017. aastal Dakari maratonralli Malle-Moto klassi võitnud Toomas Triisa on veel üks Eesti sõitjatest, kes Tallinnas ja Harjumaal sõidetaval Tallinna GP-l stardib. 

Millega enduro sõitjad enne etapi algust tegelevad? «Kuna rada eelnevalt ei tohi mootorrattaga läbida, siis nad jalutavad kümneid kilomeetreid kolmapäeval ja neljapäeval läbi,» selgitas Biene. 

«Väikene mure on, et rada on tolmune. Maardu krossirajal ei saa tolm olema suureks probleemiks, küll aga võib ta tekitada probleeme Jõelähtme kiiruskatsetel. Aga proovime muuta ajakava, et see sõitjaid väga ei häiriks - ehk saab jätta suuremad stardiintervallid.»

Biene lisas, et suursündmuse puhul soovitakse teha kingitus ka Eesti Vabariik 100 puhul. 

«Soovime Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks teha foto, kus ühel pildil oleks vähemalt 100 MM-medalit. Kindlasti on tulemas siia 13-kordne maailmameister Juha Salminen ning legendid nii Prantsusmaalt, Itaaliast kui Inglismaalt,» selgitas Biene, kuidas 100 medalit kokku kogutakse.

Vaata võistluste ajakava SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles