... ja juubelitammikute suurpäev on saabumas!

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juubeliaasta auks avatav Tamsalu esindustammik valmis konkursi korras valitud kavandi põhjal. Võidtöö kannab nime "Sõnasalud" ja kavandi autorid on OÜ Allianss Arhitektid koosseisus Eve Komp, Kristi Tuurmann ja Grete Veskiväli.
Eesti juubeliaasta auks avatav Tamsalu esindustammik valmis konkursi korras valitud kavandi põhjal. Võidtöö kannab nime "Sõnasalud" ja kavandi autorid on OÜ Allianss Arhitektid koosseisus Eve Komp, Kristi Tuurmann ja Grete Veskiväli. Foto: www.ev100.ee

Alanud nädal toob tavapäraselt palju laulu, tantsu ja teatrielamusi. Ent Eesti juubeliaasta ajalukku kirjutatakse just nüüd eriliselt sisse tuhanded tammepuud: on aeg avada "Eesti 100 tamme" tammikud!

TEISIPÄEV, 29.  mai

KOLMAPÄEV, 30. mai

NELJAPÄEV, 31. mai

  • Okupatsioonide muuseum avab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul rändnäituse neljas Põhja-Ameerika suurlinnas, et tähistada koos väliseestlaste ja teiste kohalike kogukondadega Eesti suurt sünnipäeva. Näitus avatakse USA-s Stanfordis koos Balti riikide 100. sünnipäeva tähistava Balti konverentsiga. Loe lähemalt SIIT.

REEDE, 1. juuni

Lastekaitsepäeval avatakse üle riigi "Eesti 100 tamme" tammikuid, mille puud panid lapsed viis aastat tagasi tammetõrudest kasvama.

Parkide avamissündmused toimuvad üle Eesti, kuid sümboolselt kuulutatakse kõik pargid avatuks Lääne-Virumaal Tamsalus kell 10 algaval tseremoonial. Tammiku avavad president Kersti Kaljulaid ja riigisekretär Heiki Loot. Esinen ansambel Curly Strings ja lapsi rõõmustab Lotte

Muud sündmused

LAUPÄEV, 2. juuni

PÜHAPÄEV, 3. juuni

  • Kell 10 toimub Narvas Vägilase jooks, mille etappidega tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Igal etapil on oma värvi medal (sinine, must ja valge), millest saab kokku panna sini-must-valge medalipuzzle! 
  • EV100 juubelimatk:
    • seiklusmatk Aidu karjääris. Vaata lähemalt SIIT
  • Jõgevamaal Kassinurme linnamäel ja hiies toimub Jõgevamaa laulupidu "Esivanemate radadel". Laulupeo kavas on nii regilaulu, rahvaviisi seadeid kui ka laule, mida armastati laulda XX sajandi esimesel poolel. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles