EV100: Tamsalu tammepargi avamine

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaata järelvaadatavat ülekannet Tamsalu tammepargi avamisest, kus avasõnad ütlesid president Kersti Kaljulaid ja riigisekretär Heiki Loot.

2013. aastal tähistas Eesti vabariik 95. sünnipäeva, millega juhatati sisse ka Eesti vabariik 100 aastapäevaüritused. Kuna EV100 on pühendatud lastele ja noortele, hakkasid ühe algatusena tuhanded lapsed ja noored koguma tammetõrusid, et juubeliaastal saaks igasse maakonda istutada vähemalt ühe «Eesti 100 tamme» pargi.

Tõrudest on viie aasta jooksul kasvatatud «Eesti 100 tamme» parkide tarvis istikud. Tõsi, kõik tammeistikud ei pidanud vastu ja mõnedes parkides on mulda pandud puukoolidest pärit taimed. Enamik pisikesi pargipuid on tõrudest kasvatatud. 

Tamm on eestlastele olnud läbi aegade püha puu, millega seondub legende, rituaale ja uskumusi. Tänu tammede pikale elueale kanduvad meie lood ja unistused läbi aegade järeltulevate põlvedeni. Tamm on tugevuse ja kestvuse sümbol, mis sobib hästi Eesti riigi 100. aastapäeva vääristamiseks.

Üle Eesti on juubeliaasta kevadel rajatud koolide ja lasteaedade laste kasvatatud istikutest «Eesti 100 tamme» pargid ning vähemalt ühe uue tammiku saab iga Eesti maakond.

Paljud «Eesti 100 tamme» tammikud avatakse 1. juunil. Vaata, kus sinu kodukohas tammepargi avamise pidu peetakse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles