Algab viies Uma Pido

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristina Traks

Laupäeval 2. juunil peetakse Võrus Kubija lauluväljakul maha viies Uma Pido. Eesti Vabariigi juubeliaasta meeleolus toimuva laulupeo kava valis välja rahvas, tehes seda e-riigile sobivalt: internetihääletuse teel. Nii kõlab viiendal võrokeste rahvapeol varasemate aastate lauludest tehtud valik.

Eesti mitmekihilise identiteedi üks osa on läbi aegade olnud paigapääline hindätiidmine! Uma Pido on Seto Kuningriigi kõrval üks suurim kohalikku identiteeti toetav ettevõtmine Eestis.

Uma Pido on võrukeelne ja –meelne kaheksat Vana Võromaa kihelkonda puudutav ning tulevikku vaatav laulu- ja rahvapidu, mida tehakse sellele kandile omase rõõmu, kuraasi, ilmanägemise ja kiiksuga. Pidu tehakse ennekõike koos Vana Võromaa rahvaga ja rahvale, kuid peole oodatakse osalejaid ja külalisi ka mujalt, nii Eestist kui välismaalt. Peo tegemistest on varasematel aastatel osa võtnud ligi 10 000 inimest.

Loe kõigest lähemalt Uma Pido koduleheküljelt.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles