Pop-up kool «Meresõber» heiskab taas purjed

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pop-up merekool Meresõber

11. juunil alustab Maardust taas pop-up merekool «Meresõber», mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Juubeliaasta suvel liigub mobiilne merekool koos juhendajatega kaheksasse Eesti paika nii rannikul kui ka sisemaal. Kolme aastaga on merekoolis käinud 1700 huvilist.

Mööda juubelit tähistavat vabariiki ringi liikuv merekool annab sadadele huvilistele vahetu kogemuse merel käimisest ja võimaluse tutvuda merega seotud vaba aja veetmise viisidega. Kõiki meresõpru juhendavad oma ala asjatundjad ning suurt rõhku pannakse veega seotud spordialade turvalisusele.

EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul lähtub pop-up kool «Meresõber» unistusest, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks saavad merega sõbraks tuhanded Eesti lapsed ja noored.

«Juubeliaasta suvel kutsub liikuv merekool juba kolmandat korda noori tutvuma erinevate veespordialadega,» märkis Soe.

Projekti eestvedaja Indrek Ilvese sõnul on eestlase huvi vee ja merespordi vastu on jätkuvalt väga suur. «Ootame ka sel aastal meie kooli sadu ja sadu merehuvilisi,» avaldas Ilves. «Meie suur lootus on sütitada neid, kes võiks mereharidust edasi anda ka siis, kui «Meresõber» on järgmisesse kohta liikunud. Näiteks Narva-Jõesuu Purjespordikool just niimoodi sündiski ja see võiks olla kõigile teistele inspiratsiooniks,» viitas Ilves. 

Tore on näha neid õnnelikke nägusid, kes on merega sinasõbraks saanud.

«Meresõbra» merekoolis saab proovida nelja veega seotud spordiala: purjetamine, lohesurf, kajakiga ning SUP-lauaga sõitmine.

Merekooli toimumiskohad, ajakava ja registreerumisvormid leiab veebilehelt www.meresober.ee. Jooksvalt värske info ja fotod on üleval ka Meresõbra Facebooki lehel

Pop-up merekooli «Meresõber» koordineerib Eesti Jahtklubide Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles