Tänavatoidufestivali toob juubelitoidud taldrikule ja artistid õue

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eesti juubeliaasta toob Tallinnas ja Tartus üheskoos tänavatele nii tänavatoidufestivali kui ka tänavaartistid. Koondnimetusega festival TaDaa! tõstab aukohale Eesti peotoidud. Festivalid toimuvad Tallinnas 9.-10. juunil ja Tartus 16.-17. juunil.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul on fookus kohalikel maitsetel. Tänavatoitlustajad pakuvad menüüs välja oma fantaasia järgi loodud Eesti peotoitu. Oma valiku kokkade pakutust saavad mõlemas linnas teha ka külastajad, lemmikud valitakse veebihääletusel.

Menüü on mõistagi viimase hetkeni saladuses, ent aimu võib saada festivali koduleheküljelt.

Tallinna Tänavatoidufestivalil osaleb enam kui 70 toiduautot, tänavarestorani ja pop-up kohvikut. Tartus on osalejaid üle 40. Mõlemasse linna on oodata ka väliskülalisi: toidupakkujad tuleb nii Soomest, Lätist kui ka Leedust.

Juubel ja uued maitsed

Aastaid tänavatoidu suunanäitajana toimunud Tallinna Tänavatoidufestival pakub Eesti juubeli puhul rohkelt erinevaid kalaroogi. Festivali korraldava Telliskivi Loomelinnaku juht Jaanus Juss teab aga, et sel korral tuleb nii mõnigi maiuspala pakkumisele esmakordselt. «Näiteks pakutakse esmakordselt Hawaii päritolu poke kausse, 3D prinditud toitu ning külla saabub tippkokk Soomest, kes pakub putukatest tehtud toite,» avaldas Juss.

Korraldajate sõnul jätkab tänavatoidufestival samm-sammult keskkonnasõbralikumaks muutumist. «Meile teadaolevalt on esimest korda Eestis toimuval suurüritusel kohal keskkonnateadlikust suurendaval eesmärgil puhta keskkonna saadikud, kes annavad külastajatele sõbralikku nõu, kuidas festivali nautimise käigus tekkinud jäätmed õigesse prügikasti sorteerida,» märkis Juss.

Mis on TaDaa! 

Tegu on Eesti suurima tänavaartistide festivaliga, kus kahel päeval esinevad kümned artistid kokku ligi 40-tunnise programmiga. Festival on rahvusvaheline, tuues juubeliaastal Eestisse kaasahaaravad tänavamuusikud, teatri, tantsu, tsirkuse, tuleetendused, mustkunsti ning akrobaatilised etteasted.

Tänavatoidufestivali ja TaDaa! festivali KAVA:

KOHT: Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus.

SISSEPÄÄS: kogu festivalialale 1€, eelkooliealised tasuta.

Festivali lahtioleku AJAD:

  • 9. juunil kell 11-19 
  • 10. juunil kell 11-18

KOHT: Tartu Aparaaditehases ja Kastani tänaval.

SISSEPÄÄS: Tartus on festivalidele sissepääs prii.

Festivali lahtiolekuajad:

  • 16. juunil kell 12-20
  • 17. juunil kell 12-18
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles