"Teekond" viib muusikalisele ringreisile mööda Eesti raudteid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ev100.ee

Juuli alguses toimub üle-Eestiline kontserttuur "Teekond", mis täidab muusikaga raudteejaamad üle Eesti. Puhkpillikvintetid Estica ja Vanemuise Kvintett annavad kokku 14 kontserti, kus tuleb esitamisele Eesti muusika, sealhulgas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks loodud uudislooming.

Eriline kontsertidesari "Teekond" äratab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul muusikaga ellu nii kasutusesolevad kui ka unustuste hõlma vajunud raudteejaamad.

"Ootamatutes kohtades on laval kaks Eesti professionaalset puhkpillikvintetti, kes esitavad Eesti Vabariigi 100. juubeliks loodud uudisteoseid," märkis Eesti Interpreetide Liidu liige ja Vanemuise Kvinteti esindaja Marie Jaksman.

Ühe uudisteosena tuleb ettekandele Pärt Uusbergi regilauludest inspireeritud lugu "Aegade tagant kostub…".

"Mul oli tegelikult ammune soov kirjutada midagi puhkpillikvintetile. Nii sündiski 6-osaline tsükkel, kus proovisin läbi regilaulu seadete tuua välja puhkpillikvinteti omapärase koosluse kõla ilu," kirjeldab helilooja Pärt Uusberg.

Liina Sumera on loonud "Teekonna" jaoks oma esimese puhkpillikvinteti. Kontsertide alguses ja lõpus kõlab Liisa Hirschi loodud oopus, mis on kirjutatud kümnele puhkpillile.

"Teekond" algab kontsert-etendusega 4. juulil Tallinn-Väike depoos ja lõpeb 8. juulil Valga raudteejaamas, kus astuvad üles mõlemad puhkpillikvintetid. Koos muusikutega on laval koreograaf Krista Köster ja tantsija Silver Soorsk

5.-7. juulini annavad kvintetid eraldiseisvalt kontserte Haapsalus, Ristil, Vaivaral, Kadrinas, Karusel, Raplas, Türil, Elvas, Viljandis, Tartus, Keilas ja Tapal.

Tallinn-Väike depoo ning Valga raudteejaama kontsertide piletid on müügil Piletilevis, teised kontserdid on kuulajatele tasuta. "Teekonna" sõiduplaaniga saab tutvuda aadressil www.interpreet.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles