Pööripäeva peomelu on juubeliaasta moodi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

"Olgem rõõmsad kuni oleme noored" – kõlab Eesti juubeliaastal võimsamalt kui eales ning just sel nädalal, sest Tartus algab rahvusvaheline üliõpilaste laulupidu Gaudeamus. Kuid alanud nädalat ja eelseisvat suve sobib sündmuste poolest  iseloomustama ka tudengihümni teine salm: "Kus on need, kes enne meid maailmas on olnud?" Olnut ning ajas püsivat saab kaed nii läbi EV100 raamatusarja, matkasarja kui ka  külapidudel. Meeleolukat pööripäeva!

ESMASPÄEV, 18. juuni

  • Eisma sadamas avab oma uksed pop-up merekool "Meresõber". Juubelisuvel toimub kaheksas Eesti erinevas paigas pop-up merekool "Meresõber", mis annab nii lastele kui täiskasvanutele võimaluse proovida omal käel erinevaid merespordivahendeid, saada vahetu kogemuse merel käimisest ning tutvuda merega seotud vaba aja veetmise võimalustega.

TEISIPÄEV, 19. juuni

KOLMAPÄEV, 20. juuni

NELJAPÄEV, 21. juuni

  • EV100 juubelimatk:
    • kell 18 algab jetimatk Kolga lahe saarele, kus saab tutvuda lahte ümbritsevate väikesaartega. Jetisafarid algavad ja lõpevad alati Kaberneeme sadamas, peale retke ootab osalejaid saun.

REEDE, 22. juuni

22.-24. juunini toimub Tartus rahvusvaheline üliõpilaste laulu- ja tantsufestival Gaudeamus, mis toob kokku tuhanded kõrgetasemelised esinejad Eestist, Lätist ja Leedust. 

LAUPÄEV, 23. juuni

PÜHAPÄEV, 24. juuni

  • Gaudeamus 2018:
    • kell 12 algab Tartu linnas Gaudeamuse linnalavade programm. Tartu Raekoja platsil asuvatel linnalavadel astuvad üles erinevad tantsu- ja muusikakollektiivid. Päeva juhivad Kristjan Lüüs ja Laura Niils.
    • kell 15 alustab Tartu Ülikooli eest Gaudeamuse rongkäik Tartu lauluväljakule. Särtsakas rongkäigus kõlab õigele festivali rongkäigule kohaselt kindlasti pillimäng ja lauluhääl. 
    • ell 16 toimub Tartu lauluväljakul eriline laulupidu "Jaanipäeva laulud", kus ühinevad etenduskunts, rahvamuusika. Esitamisele tuleb spetsiaalselt Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja Gaudeamuse festivali jaoks kirjutatud uus looming. Kandev teema on pööripäeva traditsioonid läbi aegade ning kogu kontsert-etendus kannab publiku muinasajast tänapäeva. Laulupeo kunstiline juht on Kuno Kerge (Tartu Akadeemilisest Meeskoor) ning lavastaja Ain Mäeots (Vanemuine). 
  • Ansambel Heinavanker annab kontserdi Ravenna festivalil Itaalias. Kõlavad Eesti rahvakoraalid, regilaulud, renessansiaja suurmeistri Johannes Ockeghemi ja Margo Kõlari heliteosed.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles