"Eesti hariduse 100 aastat" annab haridusloost mitmekülgse ülevaate

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Juuni alguses ilmus EV100 raamatusarja kuuluv teos "Eesti hariduse 100 aastat". Väino Sirgu ja Veronika Variku ühisteos jutustab Eesti hariduse rõõmudest ja muredest saja aasta jooksul.

"Haridus ja haritud kodanik on olnud meie riigi tugevaim alustala. Rahvus ja kultuur on jätkuva rahvusvahelistumise tingimustes hea tervise juures, kui haridusse investeeritakse kui kõrgemasse eesmärki," sõnavad raamatu autorid Väino Sirk ja Veronika Varik.

Riigikantselei EV100 juhtrühma esimehe Toomas Kiho sõnul on haridus püsiv ja oluline väärtus. "Eesti haridusloo seisud on olnud mõjutatud ajaloost, kuid just meie rahva haritus ja kaalutletud otsused on toonud Eesti riigi vastu tänavusele juubeliaastale," märkis Kiho.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. Tutvu EV100 raamatusarjaga www.ev100.ee/ev100-raamatusari 

EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatute ettetellimine www.apollo.ee/EV100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles