Muhu Väina regatt üllatab juubeliaastal EV100 merepidudega

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Aron Urb / EV100

Juubeliaastal peetakse Muhu Väina regati raames esimest korda EV100 merepidu. Neljas Eesti sadamas toimuvast meelelahutusprogrammist on oodatud osa saama nii regati võistlejad kui ka kõik meresõbrad. 61. Muhu Väina regatt toimub 7.-14. juulini.

EV100 juhtrühma liikme Tiit Pruuli sõnul saavad Eesti juubeliaastal kõik meresõbrad ka meie vanimal purjeregatil kaasa lüüa. 

"Kui purjekal ennast veel päris koduselt ei tunne, siis esmakordselt toimuvad EV100 merepeod on hea koht, kus merele ning purjetamisel lähemal olla ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistada," märkis Pruuli.

Eesti suurimal purjetamispeol tähistatakse samaaegselt nii Eesti Vabariigi 100. kui ka Eesti Jahtklubide Liidu 90. ning Kalevi Jahtklubi 70. sünnipäeva.

Eesti Jahtklubide Liidu presidendi Egon Elsteini sõnul alustab 7. juulil regatil 109 jahti ja pea 700 purjetajat.

"Juubeliaasta puhul on Muhu Väina regatist osasaajate ring aga veelgi laiem, lisaks võistlusprogrammile sõidetakse kaasa ka matkagrupis ning kõigile avatud EV100 merepeod toovad kindlasti juurde uusi purjespordisõpru," avaldas Elstein lootust.

Muhu Väina regati jooksul toimuvad EV100 merepeod neljas sadamas. Neist esimesel toimub ka regati avatseremoonia

  • 7. juuli –  Tallinnas Kalevi Jahtklubis
  • 9. juuli – Kakumäe sadamas
  • 11. juuli – Kärdla sadamas
  • 13. juuli – Pärnus Pärnu Jahtklubis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles