Juubeliaasta rongijaamas ehk algab kontserdisari "Teekond"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Täna, 4. juulil kell 20.15 alustab Tallinn-Väike depoost EV 100 muusikaprogrammi kuuluv üle-Eestiline kontserdisari "Teekond". Puhkpillikvintetid Estica ja Vanemuise Kvintett annavad erinevates raudteejaamades kokku 14 kontserti. Esitamisele tuleb esitamisele Eesti heliloojate muusika, sealhulgas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks loodud uudislooming. Kontserttuur kestab 8. juulini. 

EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul on "Teekond" on eriline, kuna äratab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul puhkpillimuusikaga ellu nii kasutusesolevad kui ka unustuste hõlma vajunud raudteejaamad.

"Esmapilgul ootamatutes kohtades on publiku ees kaks Eesti professionaalset puhkpillikvintetti, kes esitavad Eesti Vabariigi 100. juubeliks loodud uudisteoseid," selgitas ta.

"Juubeliaastal on üsna loomulik, et kavas on ainult Eesti muusika. Seda enam, et kogu tuuri idee saigi alguse kogemusest, et Eesti puhkpillikvinteti loomingus on hämmastavalt palju imelisi teoseid," märkis Puhkpillikvinteti Estica liige Heli Ernits

Eesti Interpreetide Liidu liige ja Vanemuise Kvinteti esindaja Marie Jaksmani andmeil ei ole taolist kontserti Eestis ammu kui mitte üldse olnud.

"Tegemist on klassikalise puhkpillimuusika pidupäevaga, kus põimuvad Eesti minevik, olevik ja tulevik," lausus ta.

Nii 4. juuli avakontserdil kui ka 8. juulil Valga raudteejaamas toimuval "Teekonna" lõpp-kontserdil tulevad esitamisele spetsiaalselt Estica ja Vanemuise puhkpillikvintettidele ning Eesti Vabariigi 100. juubelile pühendatud Pärt Uusbergi, Liina Sumera ja Liisa Hirschi uudisteosed. Lisaks muusikutele astuvad Tallinn-Väike depoo ja Valga raudteejaama lavale koreograaf Krista Köster ja tantsija Silver Soorsk

5.-7. juulini annavad kvintetid eraldiseisvalt kontserte Haapsalus, Ristil, Vaivaral, Kadrinas, Karusel, Raplas, Türil, Elvas, Viljandis, Tartus, Keilas ja Tapal.

Tallinn-Väike depoos toimuva avakontserdi ning Valga raudteejaamas kõlava lõppkontserdi piletid on müügil Piletilevis, teised kontserdid on kuulajatele tasuta. "Teekonna" sõiduplaaniga saab tutvuda aadressil www.interpreet.ee

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubeliürituste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles