GALERII: Eesti merenduse sajand sai kaante vahele

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Aron Urb / EV100

​Reedel, 13. juulil esitleti Lennusadamas toimunud Tallinna Merepäevade raames EV100 raamatusarja kuuluvat teost "Eesti merenduse 100 aastat". Autori Enn Kreemi raamat annab ülevaate muutustest ja arengutest Eesti Vabariigi merendusvaldkonnas möödunud sajandi jooksul.

"Armastus mere vastu on mulle ja paljudele Eesti inimestele loomulik," sõnas raamatu autor Enn Kreem.

"Sajandi jooksul on Eesti merendusel tulnud kannatada tormituuli ja laineid. Selle raamatuga soovin tõmmata tähelepanu Eestile olulisele valdkonnale, mis hetkel tagaplaanile vajunud on."

Riigikantselei EV100 juhtrühma liikme Tiit Pruuli sõnul on eestlased teada-tuntud mererahvas ja seega on Eesti merenduse teemalisel raamatul EV100 raamatusarjas kindel koht.

"Juubeliaastaks loodud teoses põimuvad Enn Kreemi praktilised kogemused merenduses ning ajakirjanduses, mille tulemusel jutustab teos lisaks valdkonna ajaloole ka mere olulisest rollist Eesti kultuuriloost ning seikadest elust enesest,“ märkis Pruuli.

Vaata sündmusest sündinud PILDIGALERIID. Fotode autor on Aron Urb/ EV100.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. Tutvu EV100 raamatusarjaga SIIN.

EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatute ettetellimine toimub aadressil www.apollo.ee/EV100

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles