Helgeid helisid üle Eesti: muusika kõlab nüüd kõikjal

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trikoloor toidulaual
Trikoloor toidulaual Foto: pixabay.com

Kaugeid külasid kantakse juubelisuvel kaardile suisa suure soojusega – Curly Strings, laulupeod, Narva esimene omalaadne muusikafestival ning juubelimatkad. Sest nagu ütleb juubeli-Eesti rahvatarkus: kes puhk(us)ehetkel mõnuleda ei oska, sel on talvel akud tühjad!

ESMASPÄEV, 16 juuli

  • EV100 juubelimatk:
  • Kell 19 algab Läänemaal Hullo külas ansambel Curly Strings kontsert. Kontsert on osa bändi juubelituurist, millega tähistatakse nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. 
  • 16.-29. juulini viibib pop-up merekool "Meresõber" Toilas. Juubelisuvel liigub mobiilne merekool koos juhendajatega kaheksasse Eesti paika nii rannikul kui ka sisemaal. Kolme aastaga on merekoolis käinud 1700 huvilist. Kursused toimuvad argipäeviti 16-19 ja nädalavahetuseti 10-19. 
  • 16.-22. juulini toimub Muhu Kunstitalus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud loodusmaali traditsioonidest arutlev kunstisümpoosium "Maalides Metsa". Osalema on oodatud nii professionaalid kui ka harrastajad. Oktoobris saab valminud maale Tallinnas näha.
  • Kammerkoori Collegium Musicale viibib retkesarja "Unustatud rahvaste radadel" raames Venemaal Leningradi oblastis elavate isurite, ingerlaste, vepslaste ja vadjalaste juures. Ettevõtmise aluseks on Eesti ühe mainekama ja omanäolisema helilooja Veljo Tormise (1930-2017) kuueosaline kooritsükkel "Unustatud rahvad", mille aluseks on kuue läänemeresoome rahva runolaulud. Retk kestab 18. juulini.

TEISIPÄEV, 17. juuli

  • Kell 17 algab Hiiumaal Kõpu külas kontsert "Curly Strings – 30". Ansambel  tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.
  • Kell 20.30 algab Hiiumaal Kassari külas ansambel Curly Strings kontsert. Kontsert on osa bändi juubelituurist, millega tähistatakse nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. 
  • Kell 17-21 esinevad Eesti artistid Soomes festivalil Pori Jazz, kus tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Lokki-laval astuvad üles Kadri Voorand & Mihkel Mälgand, Joel Remmel Trio ja Erki Pärnoja: Efterglow.
  • Kell 13 ja kell 17.30 saab Poris, Soome suurimal arutelufestivalil SuomiAreena kuulata kahte Eesti arutelu. Koostöös Arvamusfestiga korraldatud aruteludel vestlevad väikekultuuride tuleviku ning kahe riigi majandusmudelite sarnasuste ja erinevuste üle Eesti ja Soome poliitikud, ühiskonnategelased, kirjanikud ning kodanikkonna esindajad.

KOLMAPÄEV, 18. juuli

  • Kell 19 algab Narvas Baltic Sun festival. Kuni 21. juulini täidab esmakordselt toimuv muusikasündmus Narva tuntud artistide muusikaga. Lavale astuvad Alexander Rybak, NOËP, Vaiko Eplik ja Eliit, Liis Lemsalu, Anne Veski ja paljud teised. Samuti toimub linnaprogramm, mis pakub ainulaadse võimaluse sõita jazzijahiga piki Narva jõge mereäärsesse Narva-Jõesuusse.
  • 18.-25. juulini toimub Alutaguse vallas Remniku noortelaager, kus juubelisuvel osaleb Eesti eri paigust enam kui 800 noort vanuses 7-15-eluaastat. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul jäädvustad noored fotode- ja videotena oma unistused ning korraldavad EV100 Gala.

NELJAPÄEV, 19. juuli

  • EV100 juubelimatkad:
    • kell 18 algab Kaberneeme sadamast jetimatk Kolga lahe saarele. Retkel tutvutakse Kolga lahel asuvate väikesaartega, kus Eesti Vabariigi esimese iseseisvuse ajal olid külad, toimus tavapärane paadiehitus ja kalurikülade elu.  
  • Kell 19 etendub Põlvamaal Eesti Maanteemuuseumis tempokas koguperelavastus "Mowgli". MTÜ Must Kast lavastusega soovitakse eestimaalastele kinkida võimalus heita pilk džunglipoiss Mowgli maailma, mis on täis loodust, rahu, seiklusi, head ja kurja. Lavastus on pühendatud Eesti Vabariigi 100.sünnipäevaks.
  • Kell 20 esineb Viljandimaal Tääksi külas ansambel Curly Strings. Kontsert on osa bändi juubelituurist, millega tähistatakse nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

REEDE, 20. juuli

  • EV100 juubelimatk:
  • Kell 15 algavad Paldiski 300 linnapäeva pidustused noortepäevaga. Programm kestab 22. juulini.
  • Kell 18 etendub Prangli saare sadamakuuris suvelavastus "Eestirand. Lootuse kursil". Suvelavastuses pööratakse tähelepanu Prangli saare kõige olulisemale ajaloosündmusele, mis räägib laeva "Eestirand" päästmisoperatsioonist 1941. aastal.
  • Kell 19 etendub Põlvamaal Eesti Maanteemuuseumis tempokas koguperelavastus "Mowgli". MTÜ Must Kast lavastusega soovitakse eestimaalastele kinkida võimalus heita pilk džunglipoiss Mowgli maailma, mis on täis loodust, rahu, seiklusi, head ja kurja. Lavastus on pühendatud Eesti Vabariigi 100.sünnipäevaks.
  • Kell 19 toimub Tallinnas, Sokos Hotell Viru restoranis Merineitsi muusikaline rännak "Georg Ots ja Olavi Virta – kaks kuningat. Muusikaline rännak kahe armastatud solisti laulude maailma". Kontserdiga tähistatakse nii Eesti kui ka Soome 100. sünnipäeva, repertuaaris on mõlema riigi olulise artisti laulud.
  • 20.-22. juulini toimub Pedassaarel Eesti mereaerutajate sümpoosion SKEG2018. Osalevad ka külalised Inglismaalt, Hispaaniast ja Soomest. Poolepäevaste kursuste teemadeks on matkamiseks vajalikud oskused merel.
  • 20.-25. juulini toimub EV100 palverännak Pärnust Pilistverre. Rännates mööda Eesti ajaloos tähtsat rolli omanud paiku, tuletatakse meelde riigi minevikku ja tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

LAUPÄEV, 21. juuni

PÜHAPÄEV, 22. juuli

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles