Saaremaa toidufestival kutsub: heategevuslik õhtusöök 100-le

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud Saaremaa Toidufestival toimub 3.-9. septembrini. Juubeliaastale pühendatuna korraldatavad Saaremaa juurtega kokad festivali raames ka heategevusliku õhtusöögi, kus 11-käiguline menüü serveeritakse sajale külalisele.

Eesti toidukultuurist inspireeritud 11-käiguline õhtusöök on Saarema Toidufestivali korraldajate kingitus juubilarile. SA Saaremaa Turism esindaja Angela Nairise sõnul on öhtusöögi läbiviimiseks valitud meeskonnas vaid Saare maakonnaga seotud inimesed.

"Valituks osutusid tõesti vaid Saare maakonnas töötavad või siit pärit kokad, kaasatud on ka Kuressaare Ametikool," märkis ta. Kuna õhtusöögile pääseb vaid piletiga, tuleb soovijail korraldajate sõnul kiirustada. "Kokku müüakse sümboolsed 100 piletit,“ rõhutas Nairis.

Heategevuslik õhtusöök algab 7. septembril kell 17.30 Kuressaare Piiskopilinnuses. Saadud tuluga korraldatakse Saare maakonna liikumispuuetega noortele Saaremaa Muuseumi külastus koos Kuressaare Piiskopilinnuse tutvustamise ja esitlusega.

Õhtusöögi kohta saab täpsemalt lugad SIIT.

3.-.9. septembrini toimuv Saaremaa Toidufestival koosneb juubeliaastal üle 15 kohalikku toitu ja toidukultuuri tutvustavast sündmusest. Kogu nädala kestva  programmi võtab tegijate sõnul tabavalt kokku ütlus: "hääst sööjast on ka toidul hää meel." 

Festivali raames toimuvad ka Saaremaa Restoranide Nädal, Õunakohvikute päev, Suur Turupäev, Sügislaat, Koogikontsert. Üllatusigi on kavas.

Saaremaa Toidufestival toimub Eesti juubeliaastal juba viiendat korda. Festival on osa septembris korraldatavast Eesti toidu kuust, mida koordineerib maaeluministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles