Juubeliaasta augustis toimub Eesti looduse päev

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa rannik
Virumaa rannik Foto: pixabay.com

Loodusega seotud asutuste ja ühenduste kingina Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks tähistatakse juubeliaasta 18. augustil Eesti looduse päeva. Pooltsada Eesti loodust ja selle mitmekülgsust tutvustavat sündmust mahutav päev on osa EV100 suvisest peonädalast.

"Eesti loodus on meil sügaval südames ning juubeliaastal tõstame selle ilu- ja elurikkuse Eesti looduse päevaga fookusesse," ütles Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

EV100 suvisel peonädalal ootavad loodussõpru ligi poolsada sündmust – alates nahkhiirte vaatlusretkedest ja loodusmatkadest ning lõpetades ekskursiooniga ilmajaama.

Keskkonnaministeeriumi loodusvaldkonna nõunik Hanno Zingel avaldas heameelt, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva raames pööratakse erilist tähelepanu ka looduse hoidmisele ning selle väärtustamisele.

"Eestimaa imeline looduskeskkond on meile kõigile juba ise kingituse eest, aga et meie looduse ilu eraldi päeva ja sündmustega tähistatakse, on tõeliselt kaunis kingitus," tunnustas  ta kõiki loodusasutusi ja –organisatsioone, kes 18. augustil erisündmusi korraldavad.

Eesti looduse päeval kutsuvad looduskeskused, muuseumid, ühingud ja seltsid tutvuma ligi poolesaja võimalusega, kuidas Eesti loodust paremini tundma õppida, väärtustada ja hoida. Sel päeval toimuvad parimate giidide juhendamisel üle Eesti kümned matkad, töötoad ja loodusvaatlused. Kavas on perehommikud Eesti Loodusmuuseumis, oma uksed avavad ka näiteks Tallinn-Harku aeroloogiajaam ning Tartu-Tõravere meteoroloogiajaam. Sündmuste loetelu täieneb jooksvalt.

Vaata Eesti looduse päeva programmi lähemalt SIIT.

Eesti looduse päeva tähistamist koordineerib Riigikantselei EV100 korraldustoimkond koostöös Keskkonnaministeeriumiga. Looduse päeva sündmusi korraldavad Eesti Looduskaitse Selts, Keskkonnaamet, Eesti Loodusmuuseum, Riigimetsa Majandamise Keskus, Eestimaa Looduse Fond, Looduse Omnibuss ja paljud teised.

Eesti looduse päeva ürituste täpsema ajakava leiate sotsiaalmeediast Eesti looduse päeva ürituse lehelt ning EV100 veebilehelt.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumispäeva suvise peonädalaga, mis toimub 17. – 25. augustini ning toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles