Juubeliaastal särab Viljandi folgil Eesti noorus

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pärimusmuusika festivali avamine Kaevumäel.
Viljandi pärimusmuusika festivali avamine Kaevumäel. Foto: Marko Saarm

26. juulil algas XXVI Viljandi pärimusmuusika festival, mis sel suvel on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Neljal laval astub üles ühtekokku 71 ansamblit, esindatud on Eesti muusika noortalendid.

"Eesti noored on äärmiselt andekad ja Viljandi folk on järjekordne juubeliprogrammi kuuluv sündmus, mis laseb meie tulevikutalentidel särada," rõõmustas EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealiku ja Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul kingib Eesti Pärimusmuusika Keskus Eesti Vabariigi sünnipäevaks festivali, mis tutvustab selle maa tulevikutalente pärimusmuusikas. 

"Juubeliaastal on noorte muusikute päralt nii suured kui ka väikesed lavad. Ning nagu noorte kõnepruugis öeldakse üllatatakse "Sajaga!" – siit sai seekordne festival ka oma teemapealkirja," märkis Noormaa.

  • XXVI Viljandi Pärimusmuusika festival toimub 26.-29. juulil.
  • Üheksal laval astub üles 71 ansamblit 800 esinejaga, kokku antakse 74 kontserti.
  • Külla on kutsutud muusikuid kõigist naaberriikidest, samuti on oodata külalisi Prints Edwardi saarelt, Hiinast, Austriast, USAst ja mitmelt poolt mujalt.

Lisaks muusikalistele etteastetele toimub 36 õpituba, muinasjututuba, matkad, ekskursioonid, rannamängud ja palvused, samuti ööülikool ning maakonnakontserdid. Festivali programmi ja lisainfo leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles