Kantaat kuumusele kivilinna keskel ehk Eesti juubel teeb jätkuvalt ilma

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europa Cantat XX Tallinn 2018 avakontsert 28. juulil: kohal oli 4000 koorilaulu sõpra. Kontserte ja muud põnevat toimub kuni 5. augustini. Programm: https://ectallinn2018.ee/et/programm/
Europa Cantat XX Tallinn 2018 avakontsert 28. juulil: kohal oli 4000 koorilaulu sõpra. Kontserte ja muud põnevat toimub kuni 5. augustini. Programm: https://ectallinn2018.ee/et/programm/ Foto: Liis Reiman/EV100

Tasa ja targu suure suvenädala poole liikudes laulab just nüüd Eesti pealinn ja enam kui 4000 laulusõpra kogu maailmast. Huvilisi ootavad veel mitmed teisedki kontserdid, ent ka "Isamaa pääsukesed" ning matkarajad. Vaata lähemalt, et kus ja millal?

ESMASPÄEV, 30. juuli

TEISIPÄEV, 31. juuli

  • Kell 17 toimub Tallinna lauluväljakul EV100 üleilmse Üheslaulmise näidisproov. EV100 suvise peonädala suursündmuse proovi juhendab kunstiline juht dirigent Tõnu Kaljuste ning ühe eeslauljana osaleb Jan Uuspõld. Näidisproov on avatud kõigile huvilistele. Osavõtust on teatanud muuhulgas Tallinna Maratoni osalejad, kes tulevad rahvuslikus sinimustvalges spordiriietuses. Osalemissoovd palume saata hiljemalt 31 juulil kella 14-ks e-posti: stina@ev100.ee
  • Kell 22 algab Europa Cantat XX raames The Swinglesi kontsert, mis toimub Tallinnas Alexela kontserdimajas.

KOLMAPÄEV, 1. august

NELJAPÄEV, 2. august

  • 2.–5. augustini toimuvad Hiiumaa kohvikutepäevad, kus avab uksed 39 kodukohvikut üle terve saare. Juubeliaastal korraldatakse vanimal kohvikutefestivalil esmakordselt algatus "Söömaajad hiidlaste kodus", mille raames avavad Hiiumaa pered oma kodud külaliste võõrustamiseks.
  • EV100 juubelimatkad:
    • kell 18 algab Kaberneeme sadamast jetimatk Kolga lahe saarele. Retkel tutvutakse Kolga lahel asuvate väikesaartega, kus esimese Eesti ajal olid külad, toimus tavapärane paadiehitus ja kalurikülade elu. 
  • Kell 19 tähistatakse Hiiumaal Kassaris, Kallase suvemaja õuel Eestile väga olulise proosa- ja draamakirjaniku Aino Kallase 140. sünniaastapäeva ja Eesti Vabariigi 100. juubelisünnipäeva.
  • Kell 19 algab Põlvamaal Naha külas Curly Strings juubelituuri kontsert. Ansambel  tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.

REEDE, 3. august

  • Kell 11 algab Tartus Eesti Rahva Muuseumis kultuuriseltside festival "Sajaga seltsis". Kultuuriseltside kolmepäevane festival toob kokku nii Eestis kui välismaal tegutsevad seltsid, et koos tähistada Eesti Vabariigi 100. aastapäeva.
  • Kell 13 algab Põlvamaal Intsikurmu Festival, mis on pühendatud Eesti riigi juubelile. Intsikurmu festival on head muusikat, kunsti, loodust ja inimesi koondav sündmus, mis toob Intsikurmu metsaparki kokku kvaliteetset ilu ja olu hindava publiku.
  • Kell 17 algab Hiiumaal VII Pühalepa muusikafestival. Juubeliaastal tähistatakse festivalil helilooja Rudolf Tobiase 145. sünniaastapäeva, kuulatakse noort ja säravat Klassikatähte ja võõrustakse külalisi Iisraelist ja Hollandist. Festivalil astub üles Vanaemade koor, kus laulab tänavu 85-sünnipäeva tähistanud dirigent Silvia Melliku juhendamisel 40 vanaema. Festival kestab 5. augustini.
  • EV100 juubelimatkad:
  • Kell 19 algab Eiavere mõisas VI Eivere Klaverifestival. Pille Lille Muusikute Fond (PLMF) kingib Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks kontserdisarja. Kaunis mõisasaalis asetseval Bösendorfer kontsertklaveril soleerib Irina Zahharenkova, kavas on Tšaikovski, Ravel jt.
  • Kell 19 algab Pärnumaal Lindi külas Curly Stringsi juubelituuri kontsert. Ansambel tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.
  • Kell 19 algab Tallinna lauluväljakul Euroopa koorifestivali EUROPA CANTAT XX raames kontsert "Palju õnne, Eesti!". Enam kui 4000 koorilauljat annab tasuta kontserdil üle muusikalise kingituse Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. 
  • Kell 19 etendub Omari küünis Naissaarel EV100 teatrisarja raames loodud algupärand "Isamaa pääsukesed"Eesti Draamateatri ja Nargen Opera koostöö lavastuse  tegevus toimub aastail 2010-2020. 
  • 3.–5. augustil toimub Locarno filmifestivali raames Balti produtsentidele suunatud fookus Locarno Match Me!. Programm pakub uutele ja tugeva visiooniga produktsioonifirmadele kõlapinda ja sidemete loomise võimalust. Eestist valitakse sel aastal kolm produtsenti, kellel on võimalus oma firmat ning projekte potentsiaalsetele kaastootjatele tutvustada ning leida rahastajaid.

LAUPÄEV, 4. august

  • 4. augustil toimub Tallinnas 3,8 kilomeetri ujumise, 180 kilomeetri rattasõidu ja 42 kilomeetri jooksmisest koosnev maailma ihaldatuima triatlon Ironman Tallinn 2018. Juubeliaastal Tallinna toimuv täispikk triatlon Ironman algab Lennusadamas ujumisega ja finiš on võistluskeskuses Vabaduse väljakul.
  • Kell 11 algab Pärnumaal Saulepis kodukandpäev "Ma tahaksin kodus olla". Iga viie aasta järel toimuv sündmus ühendab eri põlvkondi, tänavu on kodukandipäeval Eesti juubeli tähistamiseks erilised meened ja sündmused. 
  • Kell 10 algab Tartumaal Sulbi külas endise Kärgula valla kodukandipäev. Toimuvad ekskursioonid, EV100 külatahvli avamine, Sulbi ajaloonäituse avamine Roosu talu vabaajakeskuses, kontsert-aktus ja külasimman.
  • Kell 16 algab Kehras jõeäärses pargis Silvi Vraidi Muusikapäev. Viiendat korda toimuv muusikapäev on pühendatud Eesti Vabariigi 100. juubelisünnipäevale ning Silvi Vraidi mälestuseks esineb Tõnis Mägi. Üles astub ka Anija valla segakoor Hannijöggi
  • Kell 18 annab Ranna külas Tartumaal kontserdi Curly Strings. Ansambel tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.
  • Kell 19 algab Eiavere mõisas VI Eivere Klaverifestivali kontsert. Pille Lille Muusikute Fond (PLMF) kingib Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks kontserdisarja. Kaunis mõisasaalis asetseval Bösendorfer kontsertklaveril soleerib Anahit Nersesyan (Armeenia), kavas on Bach, Grieg ning Armeenia heliloojate palad.
  • Kell 19 etendub Omari küünis Naissaarel EV100 teatrisarja kuuluv algupärand "Isamaa pääsukesed". Tegemist on Eesti Draamateatri ja Nargen Opera lavastusega teatrisarjas "Sajandi lugu", lavastuse tegevustik toimub aastatel 2010-2020.
  • Kell 19 annab Järvamaal Koigi mõisas kontserti ansambel Merve, kes tähistab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja ansambli 45. tegutsemisaastat. Sellel õhtul astuvad üles Koigi Kultuuriseltside kollektiivid, endised ja praegused ansambli liikmed, ansamblid Jaanilill, Tres Locos ning D.J. Käts.
  • EV100 juubeliaasta puhul on Meistrite liiga, Euroopa liiga ja Superkarika hinnalised trofeed ringreisil Eestis. 4. augustil jõuavad trofeed Narva Narva Kreenholmi staadionile.
  • 4.–5. juulil kolib talviti Tallinnas toimuv ekstreemspordifestival Simple Session Riia kesklinnas asuvasse Barona skateparki. Juba teist korda toimuv Simple Summer Session Riias on pühendatud Eesti Vabariigi ja Läti Vabariigi 100. sünnipäevale.

PÜHAPÄEV, 5. august

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles