Pop-Up Meresõber ootab kõiki Räpina sadamas

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meresõber FB

Meresõber suundub Räpina sadamasse 30. juulil seilab Meresõber Räpina sadamasse, kuhu jääb ankrusse 12. augustini. Pop-up merekool "Meresõber" on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.

Juubeliaasta suvel liigub mobiilne merekool koos juhendajatega kaheksasse Eesti paika nii rannikul kui ka sisemaal. Kolme aastaga on merekoolis käinud 1700 huvilist.

"EV100 juubelipidustuste keskmes on lapsed ja noored, keda pop-up merekoolkool Meresõber juba kolmandat suve rõõmustab ja merespordi valdkonnas harib," sõnas EV100 programmi juht Maarja- Liisa Soe.

"On suur rõõm näha, et juubelisuvel on juba paljud noored merega suuremaks sõbraks saanud ning olen kindel, et entusiaste tuleb veel juurdegi," rõhutas ta.

Liikuv merekool annab sadadele huvilistele vahetu kogemuse merel käimisest ja võimaluse tutvuda merega seotud vaba aja veetmise viisidega. Kõiki meresõpru juhendavad oma ala asjatundjad ning suurt rõhku pannakse veega seotud spordialade turvalisusele.

"Laste huvi Meresõbra kursuste vastu on olnud väga suur, rohke osavõtt on selge märk sellest, et oleme õigel teel," ütles merekooli algataja Indrek Ilves.

"Anname endast kõik, et olla inspiratsiooniks kohalikele eestvedajatele, et ka pärast Meresõbra edasi liikumist võtaks keegi teatepulga üle ja jätkaks merehariduse andmisega," kinnitas ta.

Merekooli täpsed toimumiskohad, ajakava ja registreerumisvormid leiab SIIT. Jooksvalt värske info ja fotod on üleval ka Meresõbra Facebooki lehel.

Meresõbra merekoolis saab proovida nelja veega seotud spordiala:

  1. purjetamine,
  2. lohesurf,
  3. kajaki ning
  4. SUP-lauaga sõitmine.

Meresõber pakub turvalise võimaluse esimest korda veele minekuks, kiirkursusele pääseb ilma eelneva registreerimiseta elava järjekorra alusel. Osalustasu on 10 eurot. Kursused toimuvad argipäeviti 16.00-19.00 ja nädalavahetuseti 10.00-19.00. Kiirkursusele on oodatud kõik huvilised olenemata vanusest.

Pop-up merekooli "Meresõber" koordineerib Eesti Jahtklubide Liit. 2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta on leitav veebilehelt EV100.ee.

Pop-up merekooli asukohad:

  • Räpina 30. juuli – 12. august
  • Viljandi 13.-19. august
  • Sõru 20.-26. august
  • Orissaare 27.-31. august 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles