Politsei- ja Piirivalveorkester tuuritab mööda Eesti piirialasid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Politsei- ja Piirivalveorkestri kontserttuur "Mööda piiri" teeb EV100 suvisel peonädalal Eestile tiiru peale liikudes Sillamäelt Tallinnani. 19.-26. augustil kõlavad tasuta kontserttuuril orkestri ja tuntud solistide esituses Eesti piiriäärsetel aladel meie loojate uued isamaalised laulud.​

EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul on 19. augustil Sillamäelt algav ja kaheksa päeva hiljem, 26. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul lõppev kontserttuur justkui kallistus Eestile.

Igas vanuses kuulajaile mõeldud ning paljude esinejatega kontserdid on üles ehitatud terviklikult uuele laululoomingule. Kaasaegsema sõnumiga isamaalised laulud on loodud tuntud ja armastatud eesti laulukirjutajate ja heliloojate poolt. Juubeliaastale pühendatud heliloomingut esitavad orkestri saatel nii autorid ise kui ka teised Eesti tippsolistid.

"Laulude eesmärk on tuua rambivalgusse kaasaegne isamaaline mõte tekstis ja heliloomingus," seletab Politsei- ja Piirivalveorkestri dirigent Hando Põldmäe.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ajal on põhjust küsida, millest mõtlevad, mida soovivad ja mille üle rõõmustavad või valutavad südant meie armastatud teksti- ja laululoojad. Vastuse saab kontserttuuril, sest värsked isamaalised laulud tuuri kavasse on loonud Tõnis Mägi, Ott Lepland, Olav Ehala, Rein Rannap, Mihkel Raud, Sven Grünberg, Siiri Sisask, Piret Rips, Mari Jürjens, Mari Kalkun, Margo Kõlar, Aare Kruusimäe, Maria Kõrvits, Madis Orav, Leelo Tungal, Helvi Jürisson jt.

Tasuta kontsertidel astuvad Politsei- ja Piirivalveorkestri kõrval üles Tõnis Mägi, Liisi Koikson, Ott Lepland, Mari Kalkun, Karl-Erik Taukar ja Mari Jürjens. Dirigent on Hando Põldmäe.

Kontsertuur "Mööda piiri":

  • 19. august kell 16 Sillamäe Mere puiestee
  • 20. august kell 16 Alatskivi laululava
  • 21. august kell 19 Värska laululava
  • 22. august kell 19 Valga keskväljak
  • 23. august kell 20 Lilli-Ungurini piiripunkt
  • 24. august kell 19 Kuressaare lossihoov
  • 25. august kell 19 Kloogaranna
  • 26. august kell 16 Tallinna Vabaduse väljak

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumispäeva suvise peonädalaga, kõik sündmused leiab aadressilt www.ev100.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles