Sajandi suurfilmil oli viimane võttepäev

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EV100 filmiprogrammi mahukaim linateos "Tõde ja õigus" ei ole veel kaugeltki valmis, ent võtteperiood on nüüdseks ametlikult läbi. 3. augustil lõppenud võtted päädisid platsil olnute ühisfotoga. Vaata lähemalt, milline on filmi esimene tiiser, mis saab nüüd salvestatud kaadritest edasi ja millal film kinodesse jõuab?

MIS TEHTUD JA KUIDAS EDASI?

EV100 filmiprogrammi kuuluva mängufilmi "Tõde ja õigus" võtteperiood kestis poolteist aastat. Ühtekokku tehti 75 võttepäeva. Film põhineb Anton Hansen Tammsaare samanimelise teose esimesel osal ja esilnastus toimub 22. veebruaril 2019. aastal. 

Filmi ettevalmistused kestsid omakorda aastaid. Suurim küsimus tegijaile oli sobiva võtteplatsi leidmine ehk kuhu rajada filmi-Vargamäe? Pärast pool aastat kestnud otsinguid leiti lõpuks Läti piiri äärest sobiv koht. Platsile kerkisid filmi kunstniku ja abiliste ühistööna ajastutruud hooned ning loodi Tammsaare teosest tuttav atmosfäär.

"Filmi ülesvõtmisega oleme ühele poole saanud, kuid palju tööd ootab veel ees – montaaži lõpetamine, muusika loomine, koloreerimine, helindamine, omajagu on pildi digitöötlust. Teeme kõik, et veebruaris filmiga publiku ette tulla," rääkis filmi produtsent Ivo Felt ajalehele Järvamaa Teataja.

MILLEST FILM RÄÄGIB?

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks valmiva linateos keskmes on Vargamäe järeleandmatu peremehe (Priit Loog) eluvõitlus ning seni vastuseta jäänud küsimus: kuidas jumala poolt mahajäetu paigas tõde ja õigus jalule seada? Värvi lisavad kiuslik naaber, mehe enese tõekspidamised ning raske töö, mis söötis maa kord vilja kandma peab panema.

KES MÄNGIVAD?

Osades on Priit Loog, Priit Võigemast, Maiken Schmidt, Simeoni Sundja ja Ester Kuntu. Režissöör ja stsenarist on Tanel Toom, operaator Rein Kotov, kunstnik Jaagup Roomet ja produtsent Ivo Felt.

Filmi teotasid: EV100, Armin Karu, koostööpartnerid Auto Forte ja Jetoil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles