Hipodroom ja laiuretk, folgirõõm või metsamatk?

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanarahvas teadis, et kui tõnisepäeval nii paljugi päikest paistab, et mees näeb hobuse selga hüpata, siis tuleb kena suveaeg. Nii on tagumine aeg meenutada tõnisepäeva ja täkkesse läinud ennustuse eest tänulik olla. Ikkagi juubeliaasta ju!
Vanarahvas teadis, et kui tõnisepäeval nii paljugi päikest paistab, et mees näeb hobuse selga hüpata, siis tuleb kena suveaeg. Nii on tagumine aeg meenutada tõnisepäeva ja täkkesse läinud ennustuse eest tänulik olla. Ikkagi juubeliaasta ju! Foto: pixabay.com

Eesti juubeliaasta jõuab peagi suure suvenädala pidustusteni, ent hobul pole aega puhata. Sest nii mõnigi matkarada on veel avastada ja nii mõnigi kontsert kuulata. Sportlikku lusti ja näitusesaali vaikustki jagub. Vaata lähemalt, kuhu alanud nädalal minna ja kellele kaasa elada? Ning rännates püüa meenutada, mitut hobusega seotud vanasõna sa mäletad?

ESMASPÄEV, 6. august

TEISIPÄEV, 7. august

  • EV100 juubelimatkad:
  • Kell 19 algab Jõgevamaal Sadala külas Curly Strings juubelikontsert. Ansambel tähistab tuuriga nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva, andes juubeliaastal kokku 30 kontserti kaunites külades üle maa.
  • 7.-12. augustini toimub Mustvees VM FEST MUSTVEE – Rahvusvaheline Vaimuliku Muusika Festival. Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud festival korraldab seitse ernevat vaimuliku muusika kontserti, kajastab meie maa unikaalset ajaloolist ja kultuurilist pärandit. Tasuta avakontsert toimub Mustvee Kultuurikeskuse pargis. 12. augustil pidulikul galakontserdil esinevad kõik festivalist osavõtjad.

KOLMAPÄEV, 8. august

NELJAPÄEV, 9. august

  • EV100 juubelimatkad:
    • kell 18 algab Kaberneeme sadamast jetimatk Kolga lahe saarele. Retkel tutvutakse Kolga lahel asuvate väikesaartega, kus esimese Eesti ajal olid kalurikülad ning ehitati paate. Pärast matka ootab osalejaid saun.
  • Kell 19 annab ansambel Curly Strings kontserdi Valgamaal Lüllemäe külas. Ansambel tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.  
  • Kell 19 etendub Naissaarel Omari küünis "Isamaa pääsukesed". Eesti Draamateatri ja Nargen Opera koostöölavastus etendub EV100 teatrisarjas "Sajandi lugu". Algupärandi tegevus toimub aastail 2010-2020.

REEDE, 10. august

LAUPÄEV, 11. august

PÜHAPÄEV, 12. august

  • EV100 juubelimatkad:
  • Kell 11 algab Nõos VIII Hans Wühneri päev, et meenutada üht tähtsamat eestlaste ärkamisaja tegelast. Kell 11 toimub Nõo Püha Laurentsiuse kirikus jumalateenistus, kell 14 peetakse Keeri külas Kuusikute taluõues rahvapidu ja kell 17 süüdatakse küünlad Wühnerite hauaplatsil Nõo surnuaial
  • Kell 15 esineb Curly Strings Ervita külas Järvamaal. Ansambel tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.
  • 12.-14. augustil toimub Ida-Virumaal RMK suure ühismatkamise Kauksi – Jõuga etapp. RMK ühismatkamise grupid hakkavad liikuma 6. augustist alates ning nende ajagraafik seatakse selliselt, et kõik grupid saabuvad Aegviitu samaaegselt, 25. augustil. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles