Kolm nädalat ja 1800 kilomeetrit: Eesti juubel jõuab sajaga metsa

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RMK Matkatee

Võrumaalt Karula rahvuspargist saab esmaspäeval alguse Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) üle-Eestiline suurmatk, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Matka algab korraga kuuest erinevast Eestimaa punktist ning matkagrupid läbivad kokku üle 1800 kilomeetri. Eesti matkapealinna – Aegviitu – jõutakse 25. augustil.

Esmaspäeval algab matka esimene ja kõige pikem, 627-kilomeetrine etapp, mida juhib kogenud matkamees Alar Sikk.

RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo sõnul läbivad kõik etapid looduslikult erilisi paiku, kuhu tänu matkateede võrgustiku järjepidevale arendamisele jõuavad nüüd kõik huvilised ka omal käel.

"Kümne aastaga on RMK katnud sisuliselt kogu Mandri-Eesti tuhandete kilomeetrite ulatuses tähistatud ja hooldatud matkateede ning õpperadadega," selgitas Rammo. Ta lisas, et nende juurde kuulub ka 727 lõkkekohta ja 444 telkimiskohta.

RMK loodusradade spetsialisti Andre Kauri sõnul on suurele ühismatkale tänaseks kõik kohad välja müüdud.

"Julgustan siiski kõiki inimesi ka omal käel kotti pakkima ja matkama kohtadesse, kuhu nad seni väga sattunud ei ole – näiteks Ida-Virumaale, kust jookseb läbi fantastiline matkatee," soovitas ta.

"Kindlasti tuleb aga hoolas olla enda järelt prügi kaasa viimisega ning meeles pidada, et tule tegemine on metsas keelatud," rõhutas Kaur.

Eesti juubeliaastale pühendatud matka juhendavad kogenud matkajuhid, kes räägivad osalejatele ka looduskaunites kohtades toimunud sündmustest, mis on olnud Eesti ajaloos märgilise tähendusega. 

Lisaks matkale toimuvad erinevates Eestimaa kohtades kõigile huvilistele ka tasuta kontsertõhtud, kus esinevad tuntud näitlejad ja muusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles