Galerii: Valmimas on Valga uus keskväljak

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galerii valmivast Valga linnsüdamest
Galerii valmivast Valga linnsüdamest Foto: Anastasya Kikkas

​22. augustil kell 18 avatakse EV100 suvise peonädala raames Valga uus keskväljak. Piirilinna südamik on üks 15 keskväljakust, millele EV100 arhitektuuriprogramm "Hea avalik ruum" uue hingamise tõi.

EV100 suvise peonädala ühe suursündmusena avatakse Valgas uus keskväljak.

Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juhi  Jaanus Rohumaa sõnul on väljaku avamine nimme sätitud just juubelisuve säravaimale nädalale.

"See nüanss annab Valga uuele linnasüdamele ajalooliselt huvitava alguse," märkis Rohumaa.

Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse direktor Ülle Juhi sõnul toimub juubeliaasta augustikuus Valgas tõeline kultuuriprogramm.

"Seoses keskväljaku valmimisega on kavas neljapäevane festival "Augustitähed Valgas 2018" ning kus piiriülene kaksiklinn tervitab festivaliga ka Läti 100. sünnipäeva tähistavaid lõunanaabreid," märkis Juht.

Valga keskväljak avatakse pidulikult festivali viimasel päeval, 22. augustil ning Valka jõuavad Tour d’öö ja Politsei- ja Piirivalveorkestri tasuta kontserttuur "Mööda piiri".

Festival "Augustitähed Valgas 2018" toimub 19.-22. augustil ning sündmuse täpsema programmi leiab Valga valla veebilehelt.

Fotograaf Anastasya Kikkase kaader valmivast Valga linnsüdamest:

Foto: Anastasya Kikkas

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algab 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti.

Nädala üks tipphetki on 19. augustil toimuv EV100 üleilmne üheslaulmine. Peonädala programmi leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles