Üheslaulmisel kõlavad armastatud laulud uuel kujul

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljak võtab ilmet.
Lauluväljak võtab ilmet. Foto: Markus Lehar Luur

​19. augustil toimub osana suurest suvisest peonädalast EV100 Üheslaulmine, kus lauldakse Eestis ja üle maailma üheskoos armastatud Eesti laule. Repertuaaris on 26 laulu, millest enamikule on tuntud heliloojad loonud Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul uue seade.

EV100 suursündmuste juhi Margus Kasterpalu sõnul pakub EV100 suvise peonädala üks tähtsündmusi ehedat üheslaulmise elamust.

"EV100 Üheslaulmise repertuaari on kokku pannud maestro Tõnu Kaljuste. Meile kõigile hästi tuntud ja olulisi laule saavad Eesti inimesed sel õhtul koos ja kaasa laulda kas lauluväljakul, oma kodukandis või üle terve maailma," märkis Kasterpalu.

Juubelisuve muusikalise suursündmuse kunstilise juhi Tõnu Kaljuste sõnul on suur rõõm ja privileeg olnud EV100 Üheslaulmisel teha koostööd andekate Eesti heliloojate ja artistidega.

"Lauldavate laulude sõnad on kõigile tuttavad, seega saavad kõik laulurõõmul julgelt kõlada lasta. Uute seadetega üllatavad Tauno Aints, Rasmus Puur, Tiit Kikas, Raun Juurikas, Tõnu Kõrvits ja Arno Tamm," viitas ta.   

Üleilmse üheslaulmise eeslauljatena astuvad üles Jaan Tätte, Evelin Võigemast, Eeva Talsi, Lauri Õunapuu, Priit Võigemast, Maria Listra, Hele Kõrve, Jan Uuspõld, Mait Malmsten, Marta Laan, Liina Vahtrik, Riina Maidre, Jaan Pehk, Jarek Kasar, Tiit Kikas, Arno Tamm, Kihnu Virve, Andero Ermel, Kadri Voorand ja Estonian Voices.

EV100 Üheslaulmise repertuaari ja laulusõnu saad vaadata SIIT. Sündmusest teeb 19. augustil otseülekande Eesti Televisioon ning Vikerraadio.

EV100 muusikaprogrammi kuuluva EV100 Üheslaulmise "Laulu võim" ja järelkontserdi "Sajandi sumin" korraldaja on Nargenfestival. Sündmuse info ja piletid leiad SIIT.

Sissepääs Tallinna lauluväljakule avatakse kell 17.30. EV100 üleilmne üheslaulmine algab kell 19, sündmuse orienteeruv lõpuaeg on 00.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles