Vaata: "Põrgu Jaani" treiler sai valmis

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Rämmeld mängufilmis «Põrgu Jaan».
Meelis Rämmeld mängufilmis «Põrgu Jaan». Foto: Gabriela Liivamägi

5. oktoobril jõuab kinodesse Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud film "Põrgu Jaan", mis on režissöör Kaur Koka mängufilmidebüüt. 

EV100 filmiprogrammi kuuluv "Põrgu Jaan" on müsteerium, mis on inspireeritud Põhjasõja-järgsetest süngetest aegadest. See on aeg, mil rahvast on rõhusid pikki aastaid kooos nii sõda, nälg kui ka katk.

Saladusliku põnevusloo peategelane on Jaan (Meelis Rämmeld), kes leitakse teadvusetult mererannalt. Jaan ei mäleta oma minevikku. Ta on võõras niihästi iseendale kui inimestele enda ümber.

Juhuse tahtel asub Jaan elama paruni (Andres Lepik) juurde kohalikku mõisahoonesse, kus mõni aeg tagasi on aset leidnud õõvastav kuritöö.

Ajapikku hakkavad ilmnema vihjed salapärase võõra tausta ja varasemate tegude kohta. Mida teha, kui selgub, et sa oled keegi, kes sa olla ei taha?

Filmi stsenarist ja režissöör Kaur Kokk on lõpetanud BFMi ja paistnud nii Eestis kui rahvusvaheliselt silma edukate lühifilmide autorina. "Põrgu Jaan" on tema mängufilmidebüüt.

Filmi taustajõuna tegutsab seesama produktsioonifirma, kes tõi vaatajateni auhinnatud "Novembri" ja "Sügisballi". Filmi produtsent on Katrin Kissa ning operaatoritöö tegi Mart Taniel, keda tunnustati käesoleval aastal Hollywoodis ühe maailma kõige prestiižikama auhinnaga operaatoritöö vallas, ASC Spotlight Awardiga.

Filmirolle teevad: Meelis Rämmeld, Andres Lepik, Pääru Oja, Peeter Volkonski, Adele Taska, Egon Nuter, Villu Kangur, Anne Türnpu jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles